Dečak (16) ispred škole zapalio zastavu BiH
Foto: Anadolija

Tinejdžer priveden pa pušten

Dečak (16) ispred škole zapalio zastavu BiH

Planeta -
Psiholozi smatraju da emotivno labilni pojedinci prihvataju ekstremno ponašanje, poput demoliranja, paljenja...

ISTOČNO SARAJEVO - Policija BiH je privela jednog tinejdžera zbog paljenja državne zastave u krugu srednjoškolskog centra "28. jun" u Istočnom Novom Sarajevu.

Iz Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo navode da je o događaju, koji je policiji prijavljen u utorak, obavešten dežurni tužilac Tužilaštva BiH u čijoj nadležnosti je uništavanje nacionalnih simbola.

"Tužilac je dao saglasnost da policijski službenici preduzmu sve mere i radnje u vezi s utvrđivanjem odgovornosti maloletnika", navedeno je u policijskom saopštenju. Nakon saslušanja, 16-godišnjak je pušten da se brani sa slobode i protiv njega je podnet izveštaj Tužilaštvu BiH zbog uništavanja nacionalnih simbola.

Psiholog Aleksandar Milić smatra da emotivno labilni pojedinci prihvataju ekstremno ponašanje, poput demoliranja, paljenja... "Ono što je još gore jeste da se sada može očekivati i na drugoj strani sličan čin spaljivanja neke druge zastave", navodi Milić i upozorava da je neophodno što pre sankcionisati ovakve postupke i poslati poruku kako se slično ponašanje ne bi proširilo na masu, odnosno preventivno delovati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track