LAŽ ILI ISTINA: Zašto se ignoriše ruska priča o vanzemaljcima!
Foto: Printskrin Yt

Misterija

LAŽ ILI ISTINA: Zašto se ignoriše ruska priča o vanzemaljcima!

Planeta -
U pitanju je priča o NLO koji se navodno srušio 1969. godine, a koji je otkrila ruska vojska, pri čemu je obavljena obdukcija na jednom vanzemaljcu

MOSKVA - Deo priče američkih medija uključuje i NLO koji se navodno srušio 1969. godine, a koji je otkrila ruska vojska, pri čemu je obavljena obdukcija na jednom vanzemaljcu.

U poslednje vreme internetom je počela da kruži priča u kojoj se tvrdi da su Rusi već decenijama upoznati sa vanzemaljskim civilizacijama. I iako priča o ruskim NLO-ima nije nova, ponovo se našla u medijima, prvenstveno zbog toga što je američki Hufington Post objavio tekst u kome se pita zašto je američki mainstream mediji u potpunosti ignorišu.

Povod objavljivanju bio je članak sa portala Voice Of Russia u kojem se tvrdi da su Rusi prvi susret sa vanzemaljcima imali 1942. godine.

Deo njihove priče uključuje i NLO koji se navodno srušio 1969. godine, a koji je otkrila ruska vojska, pri čemu je obavljena obdukcija na jednom vanzemaljcu.

Taj scenario verovatno vam zvuči veoma poznato, a razlog tome je činjenica da je priča slična onoj iz Rozvela.

Američki mediji prvi su je put preneli u specijalu TNT-a 1998. godine, pod nazivom "Tajna KGB-ova NLO dokumenta", u kome je prikazano nekoliko navodnih prizora sa mesta događaja, uključujući i nekoliko minuta pomenute obdukcije mrtvog vanzemaljca.

Većina ufologa tada je proglasila običnom izmišljotinom.

Bivši NBC-jev savetnik za svemirska pitanja, Džemes Oberg, kazao je da bi trebalo biti dovoljno već i to što se dokumentarac prikazuje uz napomenu: "Ono što vidite moglo bi biti istina ili laž".

http://www.youtube.com/watch?v=vQ0E8-f6rBU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track