KRAO, OBIJAO, PALIO: Zločini austrijskog masovnog ubice koštaju milione evra!
Foto: AP

Alojz Huber bio nekašnjen 20 godina

KRAO, OBIJAO, PALIO: Zločini austrijskog masovnog ubice koštaju milione evra!

Planeta -
Huber je, od 1994. godine do trenutka kada se ubio, počinio 91 zločin, uključujući provale, podmetanje požara, obijanje automobila, krađu registracijskih tablica i motora

BEČ - Austrijska policija saopštila je da je lovokradica koji je ubio četiri osobe, a potom izvršio samoubistvo, tokom ove godine počinio još skoro 100 zločina koji su prouzrokovali štete i gubitke u visini od oko 10 miliona evra.

Alojz Huber (55) ubio je pre tri meseca tri policajca i jednog bolničara nakon što je policija pokušala da ga podvrgne ispitivanju, a zatim se zabarikadirao na svojoj farmi pre nego što je zapalio skrovište i sebi pucao u glavu, preneo je AP.

Kuća Alojza Hubera bila krcata naoružanjem
Kuća Alojza Hubera bila krcata naoružanjem

Huber je, od 1994. godine do trenutka kada se ubio, počinio 91 zločin, uključujući provale, podmetanje požara, obijanje automobila, krađu registarskih tablica i motora, navodi se u izveštaju koji je policija danas objavila. Policija veruje da većina od 600 "trofeja" - komada kože i rogova jelena i divokoza koji su nađeni na njegovom imanju, uključujući 29 jelenjih glava koliko ih je pronađeno u njegovom zamrzivaču, potiče od nezakonitog ubijanja životinja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track