NDH POSEDUJE ŠUMU: U Mostaru postoji parcela u vlasništvu ustaške države!
Foto: Beta Ap

Greška?

NDH POSEDUJE ŠUMU: U Mostaru postoji parcela u vlasništvu ustaške države!

Planeta -
Naime, parcela označena kao Miletina šuma u katastarskoj opštini Međugorje vodi se u tom posedovnom listu kao "jedan kroz jedan" vlasništvo NDH

MOSTAR - Da kvislinšku tvorevinu Nezavisnu Državu Hrvatsku, gotovo 70 godina nakon njene propasti, u životu ne održavaju samo povici "Za dom spremni" i ikonografija među delom navijača i ljubitelja jednog hrvatskog pevača, svedoči i vlasnički list iz zemljišnih knjiga koje se nalaze u Opštinskom sudu u Mostaru.

Naime, parcela označena kao Miletina šuma u katastarskoj opštini Međugorje vodi se u tom posedovnom listu kao "jedan kroz jedan" vlasništvo NDH.

Verodostojnost vlasničkog lista potvrdio je predsednik mostarskog Opštinskog suda Marin Zadrić, koji kaže da su u vezi s tim slučajem već reagovali iz Ministarstva pravosuđa Hercegovačko-neretvanskog kantona.

On je već naložio službenicima da krenu u proceduru ispravljanja tog podatka, a istovremeno će biti utvrđeno da li je za taj propust odgovoran neko iz Opštinskog suda, ili neki državni službenik koji to nije ispravio pre 50 godina.

Iako su zemljišne knjige regulisane federalnim propisom, ministar pravosuđa Hercegovačko-neretvanskog kantona Radenko Mirić je rekao da će procedura u ovom slučaju biti skraćena i da će taj podatak što je brže moguće biti ispravljen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja