Nobilo: U Srbiji sam otkrio ko je ubio Đurekovića, hapšenje Perkovića nije po zakonu
Foto: BETA

Advokat Josipa Perkovića tvrdi

Nobilo: U Srbiji sam otkrio ko je ubio Đurekovića, hapšenje Perkovića nije po zakonu

Planeta -
U hrvatskom zakonu koji reguliše evropski nalog za hapšenje, član 20. reguliše apsolutno zastarevanje za izručenje mog klijenta, navodi branilac nekadašnjeg šefa UDBA u Zagrebu

Advokat Josipa Perkovića, Anto Nobilo izjavio je da je u hrvatskom zakonu koji reguliše evropski nalog za hapšenje, član 20. reguliše apsolutno zastarevanje za izručenje njegovog klijenta!

- To je osnova i u današnjim okolnostima kada zasigurno znamo da je nastupila zastarelost i ona mora biti prepreka za hapšenje - rekao je Nobilo. Dodaje kako je pripremio elaboraciju, ali i brojne slučajeve iz Evrope u kojima su sudovi donosili iste odluke.

Sve će, kaže, izneti pred vanraspravno veće. Kazao je i da Perković svih ovih godina nije ni znao ko je ubica Stjepana Đurekovića.

- Faktičke elemente o tome sam dobio tokom turneje u Srbiji. U dogovoru s njim, kome i kada ići dobio sam sva imena. Pokušaćemo dokazati da hrvatske službe sigurnosti u tome nisu učestvovale. To je istorijska istina. Daćemo dovoljno dokaza i pokazati koje su institucije u tome učestvovale - rekao je i dodao da ne veruje da će dokazivati tko je ubica.

- Nije naše da dokazujemo nečiju krivicu - zaključio je.

Josip Perković
Josip Perković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track