RAMPA ZA POBUNJENIKE: Asadova vojska sprečila ulazak naoružane grupe iz Libana

Rat za Siriju

RAMPA ZA POBUNJENIKE: Asadova vojska sprečila ulazak naoružane grupe iz Libana

Planeta -
Libanci su oštro podeljeni oko građanskog rata u Siriji u kome je od marta 2011. godine, prema podacima Opservatorije, poginulo više od 130.000 ljudi

BEJRUT - Sirijske vladine snage su eliminisale naoružanu grupu ljudi koji su pokušali da se ubace u zemlju iz susednog Libana, javila je sirijska državna novinska agencija.

Agencija SANA je navela da je ta grupa pokušala da ode u pravcu grada Kusaira, na zapadu zemlje, koji su vladine snage uz pomoć libanske ekstremističke grupe Hezboloah, zauzele u junu.

Istovremeno, sirijska Opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Britaniji, saopštila je da je tokom dana bilo sukoba između vladinih snaga i pobunjenika u oblasti Kusaira, kao i da ima mrtvih na obe strane.

Libanska državna novinska agencija je javila da su sirijski avioni izvršili najmanje dva vazdušna napada u pograničnoj oblasti, prenela je agencija AP.

Libanci su oštro podeljeni oko građanskog rata u Siriji u kome je od marta 2011. godine, prema podacima Opservatorije, poginulo više od 130.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track