DOMOLJUPCI U AKCIJI: Otvoren Tviter nalog Gotovinu za predsednika

Pravo lice Kroacije

DOMOLJUPCI U AKCIJI: Otvoren Tviter nalog Gotovinu za predsednika

Planeta -
Napravljen je po uzoru na profil Baraka Obame i sugeriše da Gotovoina treba da postane naredni predsednik Hrvatske. Između ostalog, objavljene su i fotografije predsedničke zastave, Gotovine u civilnom odelu i jedna iz vremena rata

ZAGREB – Poklonici lika i dela hrvatskog generala Ante Gotovine otvorili su danas nalog na društvenoj mreži Tviter kojim ga predlažu za predsednika na izborima 2015. godine, ali on zasada nije privukao mnogo sledbenika.

Profil @gotovina_izbori do poslepodne je sakupio svega pedesetak sledbenika, premda je, očito da reč o nečijoj želji, šali ili provokaciji, jer nema nikakvog traga ili dokaza o autentičnosti, vest o novootvorenom profilu penzionisanog generala Gotovine brzo se proširila po društvenim mrežama.

Napravljen je po uzoru na profil Baraka Obame i sugeriše da Gotovoina treba da postane naredni predsednik Hrvatske. Između ostalog, objavljene su i fotografije predsedničke zastave, Gotovine u civilnom odelu i jedna iz vremena rata.

Međutim, uprkos Tviteru i nesumnjivoj podršci koju general ima u Hrvatskoj, prilično sigurno da Gotovina neće biti kandidat na narednim predsedničkim izborima.

On je javno odbio politički angažman time što je postao vlasnik firme za uzgajanje tuna.

Inače, Gotovinu je Haški tribunal, u proleće 2011. godine prvostepenom presudom osudio na 24 godine zatvora zbog zločina u vojno-policijskoj akciji “Oluja”, ali je u drugom stepenu ta presuda poništena i on je oslobođenih svih optužbi.

Inicijativa za sada samo na Tviteru: Ante Gotovina
Inicijativa za sada samo na Tviteru: Ante Gotovina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track