U Crnoj Gori dva badnjaka
Foto: Kurir

Odvojene proslave

U Crnoj Gori dva badnjaka

Planeta -
Mitropolija crnogorsko-primorska naložiće na Cetinju badnjake u 15 sati, pred Cetinjskim manastirom, dok će CPC u isto vreme obaviti nalaganje ispred Dvorca kralja Nikole. Paralelno loženje badnjaka najavljeno je i u Podgorici, Nikšiću i Baru

PODGORICA - U Crnoj Gori i ove godine biće naložena dva badnjaka - jedan u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve, dok će drugi naložiti pristalice kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve.

Mitropolija crnogorsko-primorska naložiće na Cetinju badnjake u 15 sati, pred Cetinjskim manastirom, dok će CPC u isto vreme obaviti nalaganje ispred Dvorca kralja Nikole. Paralelno loženje badnjaka najavljeno je i u Podgorici, Nikšiću i Baru.

Odvojene božićne proslave u Crnoj Gori traju od 1994. godine.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je u božićnoj poruci da taj veliki hrišćanski praznik poziva na duhovni i moralni preporod, na pomirenje s Bogom i jednih sa drugima.

On je pozvao vernike da postanu hranitelji dece bez roditelja, odnosno da im podare toplinu roditeljskog doma i ljubav porodičnog ognjišta.

Poglavar kanonski nepriznate CPC Mihailo kazao je u božićnoj poruci da bez opstanka te crkve nema ni opstanka Crne Gore.

Povodom božićnih praznika neradni dani u Crnoj Gori su 6,7 i 8. januar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track