PROSLAVLJAO BOŽIĆ: Srbin pucnjavom iz pištolja isprepadao Amerikance!
Foto: REUTERS

Komšiluk digao na noge

PROSLAVLJAO BOŽIĆ: Srbin pucnjavom iz pištolja isprepadao Amerikance!

Planeta -
Policijske patrole koje su se sjatile na prijavljenu adresu zatekle su naoružanog muškarca, koji je zbunjenim policajcima objasnio o čemu se radi rečenicom: Srećan vam srpski Božić

VAŠINGTON - Tri poziva u pomoć stigla su policiji istočnog Pensboroa u saveznoj državi Pensilvaniji, 6. januara 2014 od uplašenih Amerikanaca, koji su prijavili identičnu pucnjavu.

Policijske patrole koje su se sjatile na prijavljenu adresu zatekle su naoružanog muškarca, koji je zbunjenim policajcima objasnio o čemu se radi rečenicom: Srećan vam srpski Božić!

Policajac Stiv Koverdejl iz Istočnog Pensboroa saopštio je medijima da je muškarac, koji je pucao pravoslavni hrišćanin i da njihov Božić pada na 7.januar, u utorak. On je naime pucnjavom kao znakom svoje vere izašao iz svoje kuće i u blizini osnovne škole otvorio paljbu iz pištolja koja je izazvala opštu paniku kod komšija", pišu tamošnji mediji.

Dežurna služba zaboravila narednoj smeni preneti zahtev

"Srbin je prema rečima Koverdejla ranije tražio dozvolu za ovo slavlje i obavestio je policiju šta namerava.On je od policije zamoljen da svoje neobično slavlje odradi noću kako bi što manje uzbunio okolinu. Bilo bi lepo da su kolege prenele to i dežurnoj službi koja tako ne bi morala da odgovara na sve pozive", rekao je Koverdejl i zaključio da "nije dovoljno upućen u pravoslavne običaje da bi mogao da kaže da li pravoslavci stvarno slave rođenje Isusovo hicima iz vatrenog oružja".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track