ŠVALER: Oland se s ljubavnicom sastajao u stanu mafijaša!
Foto: Rojters

Korzikanska mafija

ŠVALER: Oland se s ljubavnicom sastajao u stanu mafijaša!

Planeta -
Francuski mediji navode da je stan, u kom se par navodno sastajao, Geje ustupila njena prijateljica koja ima veze sa dvojicom mafijaša

PARIZ, LONDON - Navodna afera Fransoa Olanda i Žili Geje dobila je danas novi zaplet pošto su mediji objavili da se francuski predsednik sa glumicom viđao u stanu koji je povezan sa korzikanskom mafijom.

Francuski magazin "Kloze" (Closer) objavio je pre tri dana na sajtu da Oland ima aferu sa Geje, uz obećanje da će tu tvrdnju potkrepiti fotografijama u svom štampanom izdanju, propraćenom sa sedam stranica o aferi 59-godišnjeg francuskog predsednika.

Dnevnik "Parizjen" je na sajtu objavio da je, skrhana nakon objavljivanja medijskih navoda o Olandovoj "aferi", njegova sadašnja partnerka Trirveler smeštena u bolnicu čim je čula tu vest. Prema najnovijim informacijama, u bolnici će ostati još nekoliko dana.

Francuski mediji navode da je stan, u kom se par navodno sastajao, Geje ustupila njena prijateljica koja ima veze sa dvojicom mafijaša. Međutim, prijateljica Emanuel Hok je izjavila da njen bivši muž Mikel Ferači nikada nije bio vlasnik spornog stana i da tu nije ni živeo. Ispostavilo se da je, posle razlaza sa Feračijem, Hok živela sa Fransoom Masinijem, koji je u maju prošle godine ubijen u najverovatnijem gangsterskom obračunu. Ferači je, inače, osuđen u novembru prošle godine uslovno na 18 meseci zbog pranja novca, preneo je "Gardijan".

Jelisejska palata je potvrdila da je Trirveler hospitalizovana, i to u petak po podne, ne iznoseći detalje. Najnovija ispitivanja javnog mnjenja pokazala su da bi većina Francuza sa pravom glasa, njih 89 odsto, želela da se Oland i Trirveler rastanu. To je najverovatniji odraz nezadovoljstva građana jer, pored ostalog, Trirveler ima svoju kancelariju u palati za koju poreznici izdvajaju "malo bogatstvo".

Oland se, u međuvremenu, priprema za sutrašnju konferenciju za novinare na kojoj će, kako se očekuje, objaviti nove ciljeve i reforme pred 600 francuskih i stranih novinara. Direktor Institututa Ifop Frederik Dabi smatra da Oland ne bi trebalo da na konferenciji govori o navodnoj aferi. Dabi objašnjava da se Francuzima baš i nije dopalo kada je Sarkozi u januaru 2008. godine rekao novinarima:

"Karla (Bruni) i ja smo u ozbiljnoj vezi", čime je izneo u javnost svoje privatne stvari. Olandovi bliski saradnici kažu da navodi o njegovoj aferi sa glumicom utoliko više destabilizuju Jelisejsku palatu što je reč o "mešanju u privatni život predsednika bez presedana otkako je osnovana Peta Republika", navodi "Mond".Afera je izbila u lošem trenutku, kada Oland, koji uživa veoma nisku popularnost u francuskom javnom mnjenju, pokušava da popravi stvari posle afere "Leonarda" i neuspeha u smanjenju nezaposlenosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track