BRITANSKI PREMIJER OTKRIVA: Ženu dovodim do ludila menjanjem kanala na televizoru
Foto: Reuters

Sasvim lično

BRITANSKI PREMIJER OTKRIVA: Ženu dovodim do ludila menjanjem kanala na televizoru

Planeta -
Deci su zabranjene video igrice, telefoni i tableti, a vikendom ujutro ne smeju da uključuju TV. Trudim se da ih navedem da gledaju emisije o prirodi i da im ograničim vreme koje provode pred ekranom, priča Dejvid Kameron

LONDON - Ko kontroliše daljinac za TV, problem koji i najsrećniji bračni par može dovesti do svađe, a takav je slučaj i u domu britanskog premijera Dejvida Kameruna i njegove supruge Samante.

On otkriva da se po ovom pitanju ponaša kao i milioni drugih ljudi - zgrabi daljinac i menja kanale sa jednog na drugi kanal. Istovremeno i njegova supruga čini isto što i milioni drugih žena - ogorčeno cupka nogom.

"Volim da na televiziji gledam misterije i krimi priče kako bih nakratko pobegao od stvarnosti. Istovremeno, ženu dovodim do ludila jer stalno menjam kanale i gledam više stvari istovremeno", kaže Kameron.

Ipak, kada je u pitanju zabava njegove dece, Nensi (6), Elvena (7) i Florens (3), kriterijumi su mu znatno stroži.

"Zabranjene su im video igrice, telefoni i tableti, a vikendom ujutro ne smeju da uključuju TV. Trudim se da ih navedem da gledaju emisije o prirodi i da im ograničim vreme koje provode pred ekranom. Elven voli da igra fudbal i ragbi, dok Nensi ima ulogu u amaterskoj operi", priča prvi čovek Britanije dodajući da ne želi da njegova deca znaju šta je "tverkovanje" i ko je Majli Sajrus.

"Moja deca su previše mala. Na sreću do sada još nisu povezali Hanu Montanu i Majli Sajrus. Ipak, već su primetili psovke u pop pesmama i često me pitaju "Tata da li je ovo loša reč"".

Kameron dodaje da tmurno reaguje na opaske da se iz smrti njegovog oca Donalda 2010. i sina Ivana 2009. godine mogu izroditi i pozitivne stvari.

"Iako je Ivan bio veoma bolestan, njegova smrt je bila veliki šok za nas. Nismo imali predstavu da bi mogao preminuti tako naglo. Ali kad neko dođe i kaže mi "ko zna zašto je to dobro", stvarno mi dođe da ga "lupim". To je najuznemirujuća stvar koju mi neko može reći".

Prisećajući se detinjstva, Kameron hvali svog omiljenog nastavnika na Itonu, Majkla Kitsona koji je u njemu "probudio interesovanje za istoriju" i dodaje da ima skroman muzički talenat, navodeći da je svirao bubnjeve u školskom bendu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track