HEROJ KINE: Tinejdžer se ubio da bi roditelji mogli da izleče njegovog brata!

Dao život za brata

HEROJ KINE: Tinejdžer se ubio da bi roditelji mogli da izleče njegovog brata!

Planeta -
Brate, ako ozdraviš, molim te, javi mi - to će mi biti dovoljno, napisao je heroj u posmrtnoj poruci

Tinejdžer koji se ubio da bi roditelji mogli da plate operaciju njegovom starijem bratu postao je heroj u Kini nakon što je brat počeo da se oporavlja.

Kako je preneo “Čajna dejli”, braći Honguju (20) i Hongtau (18) je 2010. godine, u razmaku od nekoliko meseci, dijagnostifikovana uremija, simptom otkazivanja bubrega. Pošto nisu imali novca da plate lečenje za oba sina, otac Čuanju i majka Dženg Tinsija prodali su gotovo sav svoj imetak da bi obezbedili dva odgovarajuća bubrega od kojih zavisi život njihove dece.Potraga za davaocem bubrega nije davala rezultate, pa je Hongtao, videvši da vreme ističe, popio pesticid, zaključao se u sobu gde je umirao polako i u mukama. Pored njegovog beživotnog tela nađena je poruka sledeće sadržine:

“Brate, ako ozdraviš, molim te, javi mi - to će mi biti dovoljno.” Oba brata su bili studenti, a kada su u leto 2010. saznali da su bolesni, roditelji su tek bili kupili novu kuću. I baš kada su se jedva nekako pomirili sa činjenicom da Honghujev život zavisi od toga da li će naći odgovarajući bubreg, Hongatu je dijagnostifikovana ista bolest. Morali su da prodaju novu kuću, a otac je obilazio zdravstvene ustanove širom Kine, ne bi li našao dva odgovarajuća bubrega. Profesori i prijatelji dečaka uspeli su da prikupe 16.000 dolara za dalje lečenje, ali to nije bilo dovoljno, pa su roditelji izašli na ulicu da prose. Nije hteo da gleda kako mu roditelji prose, napisao je poruku i popio pesticid.

Hongtao nije mogao da gleda kako mu roditelji prose, pa je napisao kratku poruku i popio smrtonosni pesticid.“To što imate nas dvojicu vodi vas u propast. Nadam se da ćete moći da se posvetite mom bratu i spasite mu život. Ako preživi, a znam da hoće, želim samo da mi kaže da je uspeo i biću zadovoljan.” Mediji širom zemlje pisali su o njegovoj plemenitoj odluci, pa su počele da pristižu donacije. Posle dve godine traganja, krajem prošle godine nađen je odgovarajući bubreg za preživelog brata. Honguj, koji danas ima 23 godine, podvrgnut je transplantaciji bubrega i potpuno će se oporaviti, piše “Čajna dejli”.

Otac Gao Čuanju (44) ima pomešana osećanja u vezi s tim. “Možda se pitam kako možemo da se radujemo znajući šta se desilo sa Hongtaom, ali malo-pomalo ćemo se valjda izboriti sa tim.”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track