RADIKALAN: Bakir Izetbegović mahao s četiri prsta i razbesneo Egipćane

Kairo zapretio ambasadoru BiH

RADIKALAN: Bakir Izetbegović mahao s četiri prsta i razbesneo Egipćane

Planeta -
Zbog sličnih "incidenata" u ministarstvo spoljnih poslova u Kairu već su ranije pozvani diplomatski predstavnici Katara i Irana, a turski ambasador je proteran iz zemlje

SARAJEVO - Ministarstvo spoljnih poslova Egipta saopštilo je da će pozvati otpravnika poslova ambasade Bosne i Hercegovine u Kairu kako bi mu prenelo svoje nezadovoljstvo zbog gesta člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Nove egipatske vlasti nezadovoljne su, kako se navodi, Izetbegovićevim postupkom koji je "mahao sa četiri prsta prilikom jednog događaja", što se u Egiptu smatra znakom podrške svrgnutom predsedniku Muhamedu Morsiju, preneo je "Dnevni avaz".

Zbog sličnih "incidenata" u ministarstvo spoljnih poslova u Kairu već su ranije pozvani diplomatski predstavnici Katara i Irana, a turski ambasador je proteran iz zemlje.

Portparol egipatskog MSP Badr Abdel-Atija kritikovao je gest bošnjačkog člana Predsedništva BiH, ali nije poznato kada bi diplomatski predstavnik BiH mogao biti pozvan na razgovor u MSP i da li će mu egipatska vlada uručiti zvanični demarš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track