PROŠVERCOVAO 76 TONA KOKAINA: Uhapšen meksički narko-bos
Foto: Rojters

Nagrada 5 miliona dolara

PROŠVERCOVAO 76 TONA KOKAINA: Uhapšen meksički narko-bos

Planeta -
Tirso Martinez Sančez uhapšen je juče u Leonu u saveznoj državi Gvanahuato u centarlnom delu Meksika i nalazi se dobro čuvanom zatvoru Altiplano u državi Meksiko

MEKSIKO SITI - U Meksiku je uhapšen narko-bos koji se sumnjiči da rukovodi meksičkim narko-kartelom i smatra se odgovornim za krijumčarenje 76 tona kokaina u SAD između 2000 i 2003, zbog čega je Vašington raspisao nagradu od pet miliona dolara za njegovo hvatanje, javio je danas britanski BBC.

Tirso Martinez Sančez uhapšen je juče u Leonu u saveznoj državi Gvanahuato u centarlnom delu Meksika i nalazi se dobro čuvanom zatvoru Altiplano u državi Meksiko.

Istražitelji navode da je imao veze sa meksičkim i raznim međunarodnim grupama i navodno su ga tražile kolumbijske vlasti zbog veze sa lokalnim narko-bosovima.

Stejt department navodi da je organizacija Martinez Sančez koristila mrežu velikih skladišta za smeštaj i distribuciju kokaina u Meksiku i u SAD-u. Organizacija je koristila i kompanije kao "pokriće" za uvoz legalne robe s drogom skrivenom u njima, a američke vlasti tvrde da je kokain putovao "pomorskim plovilima, železnicom i transportnim vozilima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track