NEOBAVEŠTENI MINISTAR BIH: Radončić nije imao nijednu informaciju
Foto: Fonet

Fahrudin Radončić ljut na zakon

NEOBAVEŠTENI MINISTAR BIH: Radončić nije imao nijednu informaciju

Planeta -
Čak i ovih dana u vrlo dramatičnim dešavanjima ne dobijam ni jedan operativni podatak, od bilo koje naše agencije za sprovođenje zakona, policije ili obaveštajne sluzbe, niti su oni to po zakonu obavezni, rekao je Radončić

SARAJEVO - Ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić tvrdi da tokom rušilačkih demonstracija u više gradova Federacije BiH, u petak, nije raspolagao ni sa jednom relvatnom informacijom.

Radončić je rekao da prema važećem zakonu, koji smatra suludim, MUP Kantona Sarajevo, Federalna uprava policije, SIPA ili OSA ne smeju da upoznaju Ministarstvo bezbednosti sa svojim operativnim saznanjima.

"Čak i ovih dana u vrlo dramatičnim dešavanjima ne dobijam ni jedan operativni podatak, od bilo koje naše agencije za sprovođenje zakona, policije ili obaveštajne sluzbe, niti su oni to po zakonu obavezni", precizira Radončić.

Upitan šta je po definiciji napad na državu I da li je to upad u zgradu državnog Predsedništva, napad na policiju koje u tom trenutku morao da reaguje, Radončić kaže:

"A šta ako vam kažem da ovo nije napad na državu nego odbrana države. Nije napad na državu ako su srušene dve kancelarije u Predsedništvu”, rekao je RadončiĆ. Država je, dodaje, mnogo ozbiljnija stvar.

“Ovo su socijalne pobune, ovo je revolt građana i ovo nije udar na ustavno-pravni poredak. Niko nije tražio ukidanje Bosne i Hercegovine, nego njeno spašavanje od loše vlasti", naveo je ministar bezbednost i lider Saveza za bolju budućnost (SBB).

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović negira da je bilo ko iz EU na njega vršio pritisak da prihvati rešenja koja vode uspostavljanju trećeg, hrvatskog entiteta u BiH.

Naprotiv, Izetbegović kaže da će braniti jedinstvo države kako bi BiH ostala celovita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track