ZABRANJENA LJUBAV: Nastavnica (37) mora na robiju, svome đaku (14) rodila dete

Epilog seks skandala u Poljskoj

ZABRANJENA LJUBAV: Nastavnica (37) mora na robiju, svome đaku (14) rodila dete

Planeta -
Dečak koji je izgledao starije prisustvovao je porođaju svoje drage

VARŠAVA - Nastavnici gimnazije iz okoline Kališa u Poljskoj preti 12 godina zatvora za to što se uplela u ljubavnu vezu sa svojim učenikom i rodila mu prošle godine dete.

Tužilaštvo je optužilo 37-godišnju nastavnicu za seksualni odnos sa maloletnom osobom mlađom od 15 godina, pošto je đak prošle godine u vreme romanse imao tek 14 godina, saopštio je danas zamenik okružnog tužioca u Ostrovu Vjelkopoljskom Januš Valčak.

Tužilaštvo i policija počele su istragu u jesen prošle godine na osnovu informacija u jednom od lokalnih listova da je otac bebe koju je rodila lokalna učiteljica najverovatnije njen učenik koji je i prisustvovao porođaju.

"Lekarka koja je vodila porođaj kazala je da je dečak izgledao znatno starije nego koliko ima godina a propisi ne regulišu koga će bolnica pustiti da prisustvuje porođaju. Za ženu je to vrlo intimna stvar i ona ima pravo da odluči koga će pozvati da bude sa njom", kazao je nakon izbijanja afere portparol bolnice u kojoj se žena porodila.

Optužena nastavnica a ni njen učenik nisu poricali da je dete njihovo zajedničko, ni svoju ljubavnu vezu. Psihijatrijski veštaci potvrdili su nakon posmatranja optužene da je bila uračunljiva, međutim, naglasili su da postoje i olakšavajuće okolnosti jer joj je tada po njihovoj oceni samokontrola bila smanjena zbog teške bolesti bliske osobe. Za to krivično delo sud može da joj izrekne kaznu zatvora do 12 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja