SOČI: Kozak ženomrzac zbog bičevanja Pusi rajot kažnjen novčanom kaznom!

pozvali ga na odgvornost

SOČI: Kozak ženomrzac zbog bičevanja Pusi rajot kažnjen novčanom kaznom!

Planeta -
Nekoliko minuta pre nego što su članice grupe u sredu počele da izvode svoju pesmu, jedan od kozaka koji su, naoružani bičevima, bili tog dana u Sočiju počeo je da ih udara bičem

SOČI - Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Kozak rekao je danas da je kozak koji je bičevao članice pank grupe "Pusi rajot" u Sočiju "pozvan na odgovornost" za taj napad.

On nije precizirao kakve su mere preduzete protiv tog kozaka, a lokalni mediji su juče javili da je novčano kažnjen, ali ga nisu imenovali.

Članice pank grupe provele su pet dana u Sočiju ove nedelje, gde su snimale svoj novi video spot u kojem kritikuju predsednika Vladimira Putina i Zimske olimpijske igre koje se održavaju u tom gradu.

Nekoliko minuta pre nego što su članice grupe u sredu počele da izvode svoju pesmu, jedan od kozaka koji su, naoružani bičevima, bili tog dana u Sočiju počeo je da ih udara bičem.

Potpredsednik ruske vlade Kozak je naglasio da su članice "Pusi Rajota" došle u Soči "sa namerom da izazovu konflikt" i dodao da su se "sukobile sa lokalnim stanovnicima".

On je rekao da ruski zvaničnici "brinu" zbog bezbednosti, ali "na način na koji bi i svaka vlada u bilo kojoj drugoj zemlji brinula, bez obzira da li održava Olimpijske igre ili neki drugi javni događaj".

Rusija je uvela maksimalne mere bezbednosti tokom održavanja Olimpijskih igara u Sočiju i rasporedila više od 50.000 policajaca i vojnika usred pretnji muslimanskih pobunjenika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track