TRAGEDIJA U ALPIMA: Dvoje dece poginulo kada je stena pala na kolibu
Foto: Printscreen Yt

Poginuli na spavanju

TRAGEDIJA U ALPIMA: Dvoje dece poginulo kada je stena pala na kolibu

Planeta -
Dečaci od sedam i 10 godina spavali su u kolibi sa pet odraslih osoba jutros oko pet sati kada se tragedija dogodila. Ogromna stena dimenzija 10 sa pet metara prvo je pala na obližnji put cestu, a zatim na trospratnu kolibu u kojoj su odsele dve porodice

PARIZ - Dva deteta jutros su poginula kada je ogromna stena pala na njihovu porodičnu kolibu kod skijaškog mestašca Izola 2000 u južnim Alpima u Francuskoj.

Dečaci od sedam i 10 godina spavali su u kolibi sa pet odraslih osoba jutros oko pet sati kada se tragedija dogodila. Ogromna stena dimenzija 10 sa pet metara prvo je pala na obližnji put cestu, a zatim na trospratnu kolibu u kojoj su odsele dve porodice.

Lokalni funkcioner Žan-Mari Božini rekao je da se na mestu nesreće nalazi oko 60 lekara hitne pomoći i spasilaca sa psima tragačima. Troje odraslih je uspelo da se izvuče iz srušene kolibe, dok su ostale dve odrasle osobe spasili spasioci i prebacili u bolnicu. Niko od njih nije životno ugrožen.

Tela dvoje dece iz različitih porodica pronađena su dva sata kasnije u ruševinama, piše londonski "Gardijan". Ovo je druga nedelja zimskog raspusta u francuskim školama tokom koga mnoge porodice sa decom odlaze na skijanje. U tom periodu su odmarališta u Alpima najposećenija.Komandant Gael Maršan je objasnio da se stena mogla odlomiti zbog nedavnih kiša i umerenijeg vremena.

http://www.youtube.com/watch?v=sZyyWRqv6ro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track