RUSKA VOJSKO, NA GOTOVS: Putin naredio hitnu vojnu vežbu!
Foto: Reuters

Demonstracija sile

RUSKA VOJSKO, NA GOTOVS: Putin naredio hitnu vojnu vežbu!

Planeta -
Šef ruske države je naložio proveru sposobnosti vojnih jedinica sa zapada Rusije za delovanje u kriznim situacijama koje predstavljaju pretnju vojnoj bezbednosti zemlje
1 / 7 Foto: Reuters

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je "test borbene gotovosti u centralnim i zapadnim delovima zemlje".

Kako se ističe, u naredbi nema nikakvih referenci ka ruskom zapadnom susedu Ukrajini, a iz Kremlja i Ministarstva odbrane nije bilo komentara.

"U skladu sa naređenjem predsednika Ruske Federacije, snage Zapadnog vojnog okruga su danas u 14h (po lokalnom, a 11 po srednjoevropskom vremenu) stavljene u stanje gotovosti", preneo je Rojters saopštenje ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Putin je naložio proveru sposobnosti vojnih jedinica sa zapada Rusije za delovanje u kriznim situacijama koje predstavljaju pretnju vojnoj bezbednosti zemlje, i za delovanje protiv pretnji antiterorističkog, sanitarno-epidemiološkog i tehnogenog karaktera, naveo je Interfaks.

Rusija se na zapadu graniči sa Ukrajinom, u kojoj je nakon tromesečne krize opozvan predsednik Viktor Janukovič, a vlast su preuzeli privremeni organi. Trenutno najveća napetost vlada na Krimu, gde većinu čine proruski orijentisani građani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track