Rogozin: Rusija da modernizuje oružje zbog pretnji SAD i NATO
Foto: Beta

Trka u naoružanju

Rogozin: Rusija da modernizuje oružje zbog pretnji SAD i NATO

Planeta -
Nadam se da posle najnovijih pretnji SAD i NATO niko više ne sumnja u neophodnost dodatnog naoružavanja naše vojske i flote, smatra Rogozin

MOSKVA - Zamenik ruskog premijera zadužen za odbranu Dmitrij Rogozin je istakao da bi zbog pretnji Sjedinjenih Američkih Država i NATO-a ruska vojska trebalo da se opremi modernijim oružjem.

"Nadam se da posle najnovijih pretnji SAD i NATO niko više ne sumnja u neophodnost dodatnog naoružavanja naše vojske i flote, kao i modernizaciju naše odbrambene i vojne industrije", napisao je Rogozin na svom profilu na Fejsbuku, a preneo sajt "Glas Rusije".

U odnosima Rusije i Zapada je poslednjih meseci došlo do značajnog rasta tenzija zbog ukrajinske krize i sudbine Krima, autonomnog regiona u sastavu Ukrajine, u kojem živi većinsko rusko stanovništvo.

Vlasti Krima odbijaju da priznaju novu centralnu vlast u Kijevu, koja je krajem februara opozvala predsednika Viktora Janukoviča, a prošle nedelje su saopštile da nameravaju da se pripoje Rusiji.

Zvanični Kijev je nešto ranije, nakon što je ruski parlament odobrio slanje vojnih jedinica u Ukrajinu, zatražio pomoć od NATO-a, uz molbu da alijansa iskoristi sva moguća sredstva da obezbedi teritorijalni integritet Ukrajine i zaštiti njene građane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track