Putin popularniji u Americi od Obame!
Foto: Fonet

Jak vođa

Putin popularniji u Americi od Obame!

Planeta -
Čak 33 posto Amerikanaca smatra da je predsednik Rusije "izuzetno jak" vođa, a o Obami tako misli samo 14 posto ispitanih

Amerikanci smatraju da je predsednik Rusije Vladimir Putin jači vođa od njihovog predsednika Baraka Obame, pokazalo je ispitivanje javnog mnjenja koje je sprovela Međunarodna analitička agencija YouGov, prenosi Izvestija.

Putin je "izuzetno jak" vođa, smatra 33 posto ispitanih. Takvo mišljenje o Obami ima samo 14 posto ispitanih. Da je ruski predsednik "prilično jak" misli 45 posto ispitanika, a Obama je "prilično jak" po mišljenju 31 posto anketiranih. Petnaest posto anketiranih ubeđeno je da je Putin "prilično slab", a osam posto da je "veoma slab".

S druge strane, 26 posto ispitanih smatra da je Obama "prilično slab", a čak 29 posto smatra da je "veoma slab".Takođe, većina ispitanika veruje da predsedik SAD prekoračuje svoja ustavna ovlašćenja; čak 45 posto anketiranih tako misli, a 42 posto se ne slaže s njima.Inače, istraživanje je obavljeno na uzorku od 8.000 do 10.000 Amerikanaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track