Putin prati referendum iz Sočija!
Foto: REUTERS

redovno prati vesti

Putin prati referendum iz Sočija!

Planeta -
Predsednik Rusije prati dešavanja na poluostrvu iz Sočija, sve informacije saznaje iz vesti i zvaničnika

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin nalazi se u crnomorskom letovalištu Sočiju gde se održavaju Paraolimpijske igre, odakle prati referendum o status na crnomorskom poluostrvu Krimu i gradu Sevastopolju, izjavio je pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Odgovarajući na pitanje gde se trenutno nalazi predsednik Peskov je za "Komsomolsku pravdu" rekao: "U Sočiju. Danas je zatvaranje Paraolimpijskih igara".

Prema njegovim rečima, Putin nesumnjivo prati i tok referendum na Krimu i Sevastopolju.

"O tome šta se dešava predsednik saznaje iz vesti (…) I, naravno, njega izveštavaju o poslednjim informacijama", rekao je Peskov.

Krimska skupština je 6. marta donela načelnu odluku o pristupanju Rusiji s pravom subjekta federacije, a na referendumu građani odgovaraju na dva pitanja - "Da li ste za ujednjenje Krima i Rusije s pravom subjekta Ruske Federacije?" i "Da li ste za obnavljanje Ustava Republike Krim iz 1992. godine i status Krima kao dela Ukrajine?".

Prema Komisiji krimske skupštine za pripremu i održavanje referenduma do 17 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu glasalo je blizu 64 odsto upisanih birača ili 970.000 stanovnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track