Peskov: Putinu neće biti krivo ako G8 ostane bez Rusije
Foto: Reuters

Moskva odlučna

Peskov: Putinu neće biti krivo ako G8 ostane bez Rusije

Planeta -
Rusija neće menjati svoju politiku zbog kritika upućenih iz G8, kaže portparol Kremlja

MOSKVA - Zvanični Kremlj je saopštio da nema razloga da Moskva menja svoju spoljnu politiku kao odgovor na kritiku koju su joj zbog stava o Ukrajini uputile ostale članice Grupe osam najrazvijenijih svetskih privreda (G8).

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u izjavi za list "Komsomolskaja pravda" istakao da "saopštenja ne mogu biti razlog za bilo kakvu promenu spoljne politike", prenela je agencija Itar-Tas.

Peskov je dodao i da, ukoliko bi Rusija prestala da bude članica G8, ruski predsednik Vladimir Putin zbog toga ne bi žalio. "Da li bi Putinu bilo krivo ako G8 ostane bez Rusije? Ne, nimalo.", rekao je Peskov.

Nemački časopis "Špigl" je prethodno objavio navode anonimnih izvora iz nemačke vlade o tome da se partneri Rusije u G8 spremaju da se ovog leta sastanu u formatu G7, umesto da, kako je planirano, otputuju na samit G8 u ruskom Sočiju, a sve zbog ruskog stava prema Ukrajini i tamošnjem proruskom regionu Krimu.

Vlada u Londonu se već ponudila da bude domaćin samita G7 u Londonu, a druge članice su taj predlog prihvatile, objavio je "Špigl" u svom onlajn, izdanju, a preneo je "Glas Rusije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track