(VIDEO) MISTERIOZNI OBLAK IZNAD NOVOG MEKSIKA: SAD testirale novo oružje?!

Još se zvanično ne zna šta je uzrok

(VIDEO) MISTERIOZNI OBLAK IZNAD NOVOG MEKSIKA: SAD testirale novo oružje?!

Planeta -
Oblak se pojavio u sumrak 17.3. iznad lansirnog kompleksa u blizini mesta gde je testirana prva atomska bomba pod nazivom "Triniti" još 1945. godine

Misteriozni oblak uhvaćen na meteorološkom radaru u Novom Meksiku pored američke vojne baze za lansiranje raketa ostavila je vremenske prognostičare zbunjene.

Teoretičari zavere nagađaju da je oblak u obliku šljive koji se pojavio niotkuda nastao nakon eksplozije pri neprijavljenom testiranju oružja. Američka hidrometeorološka agencija u gradovima Albukerki i El Paso potvrdila je da je reč o oblaku za koji ne znaju odakle dolazi.

Oblak se prvi put pojavio u sumrak 17.3. iznad lansirnog kompleksa Vajt Sends Misl Rejndž (White Sands Missile Range) u blizini mesta gde je testirana prva atomska bomba pod nazivom "Triniti" još 1945. godine.

Oblak je uočio bloger na javno dostupnim podacima koje očitava radar, a zatim je pratio njegov smer i objavio svoje otkriće na Jutjubu. Jedino drugo logično objašnjenje, tvrdi bloger, je erupcija vulkana Karizozo na istoku koja nije prijavljena zbog nepoznatog razloga.

Ipak, dokaza o nuklearnoj eksploziji nema, a Sjedinjene Države nisu službeno testirale nikakvo atomsko oružje od 1992. kada su potpisali Ugovor o zabrani nuklearnih proba koji je usvojila Generalna skupština UN.

http://www.youtube.com/watch?v=P31VRYfzhvk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track