NA IVICI SMRTI: Tinejdžer (14) pao u komu posle 16 sati igranja igrice i energetskih napitaka
Foto: Facebook

Jedva se izvukao

NA IVICI SMRTI: Tinejdžer (14) pao u komu posle 16 sati igranja igrice i energetskih napitaka

Planeta -
Siutacija je bila veoma opasna po život. Centrali nervni sistem, kardiovaskularni sistem, pluća i bubrezi su oštećeni, navodi doktorka koja se borila za život mladića

Norvežanin Herni Eid Dal (14) kolabirao je u školskoj kantitni posle 16 sati igranja igrice Call of Duty i konzumiranja 4 litra energetskog napitka. Odmah je prebačen u bolnicu, gde se njegovo stanje pogoršalo i on je upao u komu.

Usled predoziranja kafeinom, jedino što je ovog tinejdžera održavalo u životu je respirator i neprestano nadgledanje tima doktora. Kada se probudio, ugledao je braću koji su sedeli na ivici kreveta i plakali, očekujući najgore.

"Bilo je strašno. Veoma me uplašila scena braće koji su plakali. Naučio sam da ne smem da pijem toliko energetskih napitaka. Svakog dana mi je bolje i nadam se oporavku", izjavio je Dal.

Ana Ketrin Dans, doktorka koja ga je lečila navodi da je vrlo lako mogao da umre.

"Siutacija je bila veoma opasna po život. Centrali nervni sistem, kardiovaskularni sistem, pluća i bubrezi su oštećeni", navodi doktorka, koja se takođe nada potpunom oporavku ovog tinedjžera.

(Kurir/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track