U ŠOKU: Pogledajte njenu reakciju kada je prvi put u životu čula zvuk!

Rodila se gluva

U ŠOKU: Pogledajte njenu reakciju kada je prvi put u životu čula zvuk!

Planeta -
Džoana Milne (39) se rodila gluva. Njen prijatelj Trimejn Krosli objavio je na Jutjubu video koji je prikazuje baš u trenutku kada je prvi put u životu bila u stanju da čuje zvuk

LONDON - Džoana Milne (39) iz Gejtšejda u Engleskoj boluje od Ušerovog sindroma i rodila se gluva. Sada je ugradila slušne implantante koji su joj omogućili da čuje zvukove po prvi put u životu. Video, kojeg je na Jutjub postavio njen prijatelj, pokazuje baš trenutak kad su ti implantanti uključeni.

Razumljivo, ženu su preplavile emocije, te se slomila u suzama dok je uživala slušajući nešto što većina ljudi uzima zdravo za gotovo - kako zvuče imena dana u sedmici.

- Ostala sam bez reči. Kad su upalili implantante, to je bilo najemotivnije iskustvo u mom životu i još uvijek sam u šoku - rekla je Džoana i dodala:

- Prvi dan svi su mi zvučali robotski i trebala sam da naučim da prepoznam šta su ti zvukovi, istovremeno stvarajući knjižaru zvukova u svom mozgu.

Ne mogu da prestanem da plačem.

Slušajući stvari po prvi put je tako emotivno. Od običnog zvuka prekidača za svetlo pa sve do zvuka vode. Ne mogu da prestanem sa suzama i već vidim koliko će mi ovo promeniti život - kazala je presrećna Džoana.

http://www.youtube.com/watch?v=QuUPc23flyw#t=34

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track