( FOTO) LEPOTE KRIMA: Oko ovoga se otimaju svetski lideri!
Foto: Shuterstock

Čarobno mesto

( FOTO) LEPOTE KRIMA: Oko ovoga se otimaju svetski lideri!

Planeta -
Krim obiluje predivnim pejzažima i atraktvnim lokacijama na kojima su podignute velelepne palate i vile pored predivnog mora, pa nije slučajno zašto se dve velesile osim zbog geopolitičkog primata sukobljavaju oko ovog poluostrva koje bi moglo u budućnosti postati nova lokacija za mondenski turizam
1 / 10 Foto: Shuterstock

Poluostrvo Krim koje je skoro već mesec dana u centru svih svetskih političkih zbivanja i žarište sukoba dve velesile SAD i Rusije, nije poznato osim po sedištu ukrajinske i ruske flote, već je i jedno od najpopularnijih odredišta za letovanje.

Poluostrvo koje leži između Crnog i Azovskog mora ima veoma bogatu prošlost što čini atraktivnima za posete turista i najveće gradove Krima poznato letovalište Jaltu, Sevastopolj i Jevpatoriju, kaoi administrativni centar Simferopolj.

Krim je po sebi izazov, mistična destinacija, istinska atrakcija, ali i poluostrvo dobre zabave i velikog uživanja na gotovo svakom koraku. Za slavnog ruskog kneza Potemkina, “Krim je bio raj”.

Ono što na svakog posetioca Krima ostavlja utiska je simbol ovog poluostrva zamak " Lastavičije gnezdo" koji se nalazi u Jalti i predstavlja jedan od najpoznatijih zamaka na svetu koji je do dolaska boljševika na vlast u Rusiji pripadao poslednjem ruskom caru Nikolaju II Romanovu.

Ovaj predivni zamak je izgrađen početkom 20. veka na litici pod imenom Aurora koja se izdiže 40 metara iznad Crnog mora. naime pre nego što su ga uzeli Romanovi ovaj zamak je podigao nemački aristokrata koji ga je poklonio svojoj ljubavnici. Izgrađen je neogotičkim stilom i podseća na stare viteške zamkove.

Osim ovog zamka Krim obiluje predivnim pejzažima i atraktvnim lokacijama na kojima su podignute velelepne palate i vile pored predivnog mora, pa nije slučajno zašto se ovoliko dve velesile osim zbog geopolitičkog primata sukobljavaju oko ovog poluostrva koje bi moglo postati nova lokacija za mondenski turizam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track