Putin pravi Las Vegas na Krimu!
Foto: AP

RAJ ZA KOCKARE

Putin pravi Las Vegas na Krimu!

Planeta -
Ako na Krimu bude stvorena oblast za kockanje, ona će biti deo posebne ekonomske zone, a kompanije koje se nalaze u njoj imaće posebne poreske olakšice

Rusija namerava da na Krimu napravi kockarski raj s kazinima i hotelima, piše Blumbeg pozivajući se na upućene.Eksperti ministarstava ekonomije, finansija i regionalnog razvoja dobili su na sastanku za zamenikom premijera Rusije Dmitrije Kozakom, koji je zadužen za Krim, nalog da do 15. aprila procene troškove i dobit od Las Vegasa na Krimu i predstave plan, kažu izvori Blumberga.To bi bio dobar način da se Krim skine sa federalnog budžeta. Poluostrvo će ove godine ionako imati fiskalni deficit od oko 55 milijardi rublji (1,5 milijardi američkih dolara), koji će Moskva u potpunosti pokriti, izjavio je prošle sedmice ruski ministar finansija Anton Siluanov. To neće biti preveliki problem s obzirom na to da je Rusija u prva dva meseca imala budžetski suficit od 30,5 milijardi rubalja, ali postaće problem ako preraste u stalnu praksu.

Ilustracija Foto AP
Ilustracija Foto AP

Ako na Krimu bude stvorena oblast za kockanje, ona će biti deo posebne ekonomske zone, a kompanije koje se nalaze u njoj imaće posebne poreske olakšice. Blumbergovi izvori tvrde da je premijer Dmitrij Medvedev posle sastanka 24. marta naložio ministrima da razviju plan razvoja Krima, a za to je zadužio baš Kozakova.

Inače, Rusija je 2009. zabranila kockanje na terotiriji cele federacije, osim u četiri oblasti: Krasnodaru, Kalinjingradu, Altaju i u Vladivastoku. Predsednik Vladimir Putin je odbio da pretvori Soči u kockarski grad i odlučio je da će to mesto, domaćin nedavne zimske Olimpijade, ostati porodično odmaralište.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track