(VIDEO) PUTINE, OPLODI ME! Mlade Ruskinje poludele za Vladimirom Putinom
Foto: AP

Pomama

(VIDEO) PUTINE, OPLODI ME! Mlade Ruskinje poludele za Vladimirom Putinom

Planeta -
Analizirajući izuzetan rejting šefa Kremlja i veštinu s kojom je građen njegov imidž, eksperti podsećaju na vrtoglavu popularnost pesme "Cepam za Putina", koju su lansirale dve popularne muzičarke

Rejting predsednika Rusije Vladimira Putina tuče sve rekorde - prema anketama, da se sutra održavaju izbori on bi pobedio sa ubedljivih 80 posto glasova, a brojne Ruskinje su potpuno zaluđene njim.

Analizirajući izuzetan rejting šefa Kremlja i veštinu s kojom je građen njegov imidž, eksperti podsećaju na vrtoglavu popularnost pesme "Cepam za Putina", koju su lansirale dve popularne muzičarke. "Takvog kao Putin, koji ne ostavlja, i koji ne pije, takvoga kao Putin želim i ja", pevaju dve devojke, poznati ruski band. "Pocepaću odeću za Putina" uz poziv "Putine, oplodi me", reči su koje najbolje opisiju koliko je šef Kremlja popularan kod svojih sunarodnica.

http://www.youtube.com/watch?v=gncW1zqMFgs

Da je Putin magnet za žene bilo je jasno još 2011. godine, kad se pojavio kalendar za sledeću godinu s izazovnim fotografijama 12 devojaka u seksi vešu, uz prigodnu čestitku tada premijeru Putinu: "Vladimire Vladimiroviču, mi te volimo. Srećan rođendan“.

Voleli ga ili ne, Vladimir Putin, kojeg danas već i zapadna javnost naziva kratko Car, iznenadio je zapadne špijunske mreženje munjevitm vraćanjem Krima u sastav Rusije - bez ispaljenog metka. Pritom se ispostavilo da u mladosti baš i nije bio bengalski tigar sovjetske špijunaže. Ispočetka je bio prevodilac i tumač u Drezdenu, radio je na vrbovanju novih informativaca, a njegov biograf Maša Gesen tvrdi da se njegov posao svodio uglavnom na prikupljanju novinskih isečaka i da je njegov najveći uspeh u Drezdenu bio to što je od poručnika američke vojske kupio neklasifikovani vojni priručnik za 800 maraka.

Iz tog ugla, reklo bi se da je Putin uspešniji kao državnik nego kao špijun. Zanimljivo, ali svi metodi pažljivog stvaranja njegovog imidža - zapravo su zapadni. Od Džona Kenedija nije bilo političara koji je tako dobro iskoristio medije za izgradnju imidža. On mazi tigra, igra se s psima, vozi avion, polunag šeta obalom reke i demonstrira trbušnjake, u belom kimonu obara suparnike džudiste - pravi Ničeov natčovek. Kao državnik on je Petar Veliki, kao vojskovođa spaja osobine Kutuzova, Aleksandra Nevskog, Dimitrija Donskog i Suvorova, koji nije izgubio nijednu od 60 bitaka.

Putina bije glas čoveka koji nije sposoban za izdaju. Ne može da otpusti saradnike jer je previše osećajan, pa taj posao ostavlja drugima. Kao otac je brižan, topao i zaštitnik - o njegovim ćerkama se ama baš ništa ne zna. Ako je za verovati njegovoj zvaničnoj biografiji, od malena je voleo samo poštenje, kao i njegov deda.

Međutim, ona pesma o Putinu "koji ne ostavlja" ipak je napravljena nešto pre nego što je ostavio suprugu zbog duplo mlađe ljubavnice. Upućeni kažu da je kao šef petrogradskog KGB imao "otrovni ormar" pun živopisnih h "kompromata " (tako Rusi zovu kompromitirajuće materijale), a najviše video-snimaka raznih zvaničnika u nepriličnim pozama.

Biografi se slažu da on nije čovek koji brzopleto donosi odluke; posle tragedije nuklearne podmornice Kursk, danima nije izlazio u javnost. Kad su čečenski teroristi upali u pozorište na Dubrovki, što se završilo pokoljem, Bio je suzdržan. Nije žurio ni da uhapsi svog otvorenog protivnika, oligarha Mihaila Hodorkovskog, kao ni da se obračuna s bivšim prijateljem Borisom Berezovskim, koji ga je pred kraj života molio da mu dozvoli povratak u Rusiju. Međutim, kad Putin donese odluku, povratka nema.

U prvoj izjavio o tragediji Kurska oči su mu suzile. Ali njegovi imidž-makeri nisu dali da javnost vidi suze, pa su mu navukli na lice čeličnu masku, koju on rado nosi. To ima smisla: Rusi u svakoj ženi traže tajnu a u svakom muškarcu političara, kaže sociolog Leonid Sjedov.

U krugu prijatelja Putin ima nadimak Nemac. Ne samo zbog karijere u DDR, nego i zbog radnih navika i životnog stila. Putin je precizni metodičar, radoholik, antialkoholičar - sušta suprotnost Borisu Jeljcinu koji je zaradio nadimak Dvocevka s Urala zato što je u mladosti mogao naiskap da popije dve flaše votke koje bi držao u ustima bez pomaganja rukama. Upućeni kažu da je Putin zapravo topao, možda nesiguran, pa čak i pomalo stidljiv čovek.

Kad je novinar Šterna prokomentarisao da bivši nemački kancelar Gerhard Šreder veruje da je Putin istinski demokrata, predsednik Rusije se našalio: "To je istina, ali ima nečeg veoma tužnog u tome. Ja sam danas jedini pravi demokrata na svetu. Pogledajte Gvantanamo, pogledajte batinanje demonstranata po zapadnoj Evropi, pa će vam biti jasno o čemu govorim. Otkako je Gandi umro, čovjek više nema s kim pošteno da se ispriča.'

(Kurir/24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track