AMERIČKI NOVINAR LJUT NA OBAMU Zar dižeš sebi cenu hvaleći se: Putin je zvao MENE?
Foto: Reuters

Prozivka

AMERIČKI NOVINAR LJUT NA OBAMU Zar dižeš sebi cenu hvaleći se: Putin je zvao MENE?

Planeta -
Protokol nikad ne spominje koji lider je zvao, jedino sada su morali da se pohvale da je Putin pozvao Obamu, osuo je paljbu legendarni radio novinar Beri Farber

VAŠINGTON - Legenda američkog radija Beri Farber ismejao je predsednika SAD Baraka Obamu zato što se na sva usta hvalio da ga nazvao predsednik Rusije Vladimir Putin.

Koliki značaj Obama pridaje Putinu pokazuje to što je pokušao da ojača svoju poziciju u sopstvenom narodu tako što im se pohvalio da nije on pozvao Rusa, nego ovaj njega, osuo je Farber paljbu po svom predsedniku u tekstu pod naslovom "Obama krešti: Putin je zvao MENE", objavljenom na sajtu WND.

Barak Obama: Putin me zvao! Foto Reuters
Barak Obama: Putin me zvao! Foto Reuters

Standardna procedura da se samo saopšti da je predsednik razgovarao s nekim liderom - bio to ruski Putin, britanski Kameron, nemački Merkelova ili izraelski Netanijahu i da su pričali toliko i toliko o tome i tome. Nikad se ne spominje ko je koga zvao. "Jedino sada su morali da tvrde pazar i da kažu da je Putin bio taj koji tog petka, 28. marta, zvao predsednika Obamu", piše Farber.

"Nije ni spomenuo nova radna mesta. Nije imao ideju o oporavku eknomije, ni reči o izraelsko-palestinskom miru, niti o tome da li će Iran napustiti program nuklearnog oružja, ni spomena o pozitivnom raspletu zdravstvenih mera. Samo; 'Ljudi, on me zvao!'", objašnjava Farber.

"Molim vas, brišite moje ime sa svih peticija u kojima se traži njegov opoziv. Ovaj predsednik nadoknađuje nedostatak kompetencije, rasuđivanja, hrabrosti i liderstva tako što uveseljava narod", ocenjuje Farber i zaključuje: "I zašto je Bela kuća tako netransparentna? Čak nam nisu rekli ni da li je Putin zvao o svom trošku!"

Beri Farber: Obama, da li te je Putin zvao o svom trošku? Foto Wikipedia
Beri Farber: Obama, da li te je Putin zvao o svom trošku? Foto Wikipedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track