KRVAV MESEC: Redak fenomen ili ostvarenje proročanstva i početak apokalipse?!
Foto: Youtube

Astronomi ga iščekuju s nestrpljenjem

KRVAV MESEC: Redak fenomen ili ostvarenje proročanstva i početak apokalipse?!

Planeta -
U knjizi Džona Hagea pod imenom "Četiri krvava meseca" autor najavljuje velike promene koje će uslediti nakon ovog događaja

Dok se jedni pripremaju za redak prizor pomračenja Meseca, drugi strahuju od ostvarenja biblijskog proročanstva.

Totalno pomračenje Zemljinog satelita, Meseca, prema najavama astronoma, dogodiće se u ranim jutarnjim satima 15. aprila, a biće jasno vidljivo širom Severne Amerike, prenosi US Today.

Upravo će taj događaj označiti početak tetrade, retku pojavu četiri lunarne eklipse, od kojih druga sledi u oktobru, a još dve sledeće godine. Nesvakidašnja pojava, započeće u aprilu totalnom lunarnom eklipsom, vidljivom iz obe Amerike kao i sa Novog Zelanda i ostalih delova Pacifika. Pomračenje Meseca posledica je padanja Zemljine senke na Mesec.

"Pun mesec će prvo delovati malo tamniji od uobičajenog, ali će ljudi ubrzo primetiti mnogo tamniju senku koja će se kretati preko Meseca, a biće crvenkasto-smeđe boje", najavio je astronom Džerald Mekkigen iz Svemirskog i naučnog centra Čabot.

Takozvani "krvavi mesec", prema objašnjenju astronoma, svoju crvenu boju dobija zahvaljujući prelamanju sunčevih zraka kroz Zemljinu atmosferu.

"To je isti efekt koji vidite kad Sunce poprimi crvenkasto-narandžastu boju tokom zalaska, samo što se u ovom slučaju prelomljena sunčeva svetlost preslikava na Mesec", objasnio je Mekkigen.

On takođe navodi kako će tokom eklipse, Mars biti jasno vidljiv, kao vatreno crvena zvezda pored Meseca. Crveni Mars i crveni Mesec sigurno će biti spektakularan prizor, kažu astronomi i dodaju kako je šteta što zbog vremenske razlike neće moći svi da prisustvuju ovom događaju.

A dok astronomi s nestrpljenjem iščekuju ovaj redak događaj, neki su ozbiljno zabrinuti.

Naime u knjizi Džona Hagea pod imenom "Četiri krvava meseca" autor najavljuje velike promene koje će uslediti nakon ovog događaja, a spominje se i kako će upravo ova lunarna tetrada biti ispunjenje biblijskog proročanstva.Naime, prema proročanstvu iz Biblije „pre nego što dođe veliki dan Gospodnji, sunce će se pretvoriti u tamu, a mesec u krv".

Ostale tri eklipse dogodiće se 8. oktobra ove godine, zatim 8. aprila i 28. septembra 2015. godine, a astronomi kažu da će između 2001. i 2100. godine biti ukupno osam lunarnih tetrada.

http://www.youtube.com/watch?v=UpGTpy5eGr8

(Dnevno.rs/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track