TRENUCI SU GA DELILI OD SMRTI: Stavili su mu omču oko vrata! A onda je usledilo nešto neočekivano...
Foto: Youtube

Ovo niko nije očekivao

TRENUCI SU GA DELILI OD SMRTI: Stavili su mu omču oko vrata! A onda je usledilo nešto neočekivano...

Planeta -
Balal je pre sedam godina u jednom gradiću na severu Islamske Republike u toku svađe nožem ubio Abdulaha Hoseinzadeha, koji je tada imao 18 godina

U Iranu je u poslednji trenutak porodica žrtve jednog osuđenika na smrt sprečila izvršenje smrtne kazne vešanjem.

Osuđenik je poznat samo po imenu Balal. Ono što se zna da je pre sedam godina u jednom gradiću na severu Islamske Republike u toku svađe nožem ubio Abdulaha Hoseinzadeha, koji je tada imao 18 godina.

On se već praktički bio pomirio sa sudbinom - s crnim povezom na glavi i omčom oko vrata samo je čekao da umre.

Ali, Abdulahova majka tvrdi da je sanjala kako joj sin govori da je sada na boljem mestu i da ne bi trebalo da se sveti. Zato je, u skladu sa šerijatskim zakonom, umesto da izmakne stolicu ispod Balalovih nogu, krvnika svog sina snažno ošamarila i zatim mu skinula omču sa vrata.

Posle toga je prišla majci ubice i snažno je zagrlila. Obe su plakale. "Pre tri dana moja žena je u snu videla našeg najstarijeg sina koji joj je rekao da se nalazi na dobrom mestu i da nema smisla svetiti se. To je moju suprugu umirilo i odlučili smo zajednički da razmislimo o svemu do dana najavljenog smaknuća", kazao je otac žrtve Abdolghani Hosseinzadeh, koji je uveren da Balal uopšte nije nameravao da ubije njegovog sina.

"Abdulah je bio uvređen i udario je Balala, nakon čega je on izvukao kuhinjski nož kojim nije znao da rukuje. Bio je naivan", tvrdi otac.

Ono što oprost čini još više zapanjujućim je činjenica da Abdulah nije bio prvi sin kojeg je ova iranska porodica izgubila. Njihov drugi sin je poginuo u automobilskoj nesreći kada je imao samo 11 godina.

Šta će se nakraju dogoditi sa Balalom nije jasno. Prema šerijatskom zakonu, porodica ima pravo da ga poštedi smrtne kazne, ali to ne znači da ostatak života neće provesti iza rešetaka.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track