Najnovije vesti

BRODOLOM JUŽNOKOREJSKOG TRAJEKTA: Broj nastradalih porastao na 28!
Foto: AP Photo

Spasioci tragaju za nestalima

BRODOLOM JUŽNOKOREJSKOG TRAJEKTA: Broj nastradalih porastao na 28!

Planeta
Tokom noći trajekt je nastavio da tone i sada se ceo nalazi ispod površine vode, a nade da zahvaljujući džepovima vazduha ima još preživelih je sve manje

SEUL - Broj stradalih u brodolomu južnokorejskog trajekta je porastao na 28, a stotine spasilaca uprkos teškom vremenu i dalje pokušava da dođe do 271 nestalih.

Tokom noći trajekt je nastavio da tone i sada se ceo nalazi ispod površine vode, a nade da zahvaljujući džepovima vazduha ima još preživelih je sve manje.Iako razlog tragedije još nije poznat, zvaničnici su objavili da za komandama trajekta u trenutku nesreće nije bio kapetan već jedan od njegovih pomoćnika, četvrti u hijerarhiji.

"Nije jasno gde je kapetan bio u trenutku nesreće iako je jasno da nije bio u komandnoj sobi", rekao je državni tužilac Jae-Eok Park.

Podaci koje zvaničnici pružaju ne uspevaju da smire porodice stradalih i nestalih, koji su veoma besni i nastavljaju da oštro negoduju zbog reakcije na nesreću. Mnogi od njih kažu da ništa nije dobro - od ponašanja posade trajekta, preko odnosa zvaničnika, do samog rada spasilačkih timova.

Prema zvaničnim podacima iz trajekta koji je potonuo u sredu 28 spaseno je 179 ljudi, 271 se i dalje vodi kao nestalo, a 28 ljudi je stradalo.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...