Najnovije vesti

Oproštajno pismo nastavnika poginulih učenika: Možda ću u zagrobnom životu ponovo da im predajem!
Foto: Reuters

Tragedija kod Južne Koreje

Oproštajno pismo nastavnika poginulih učenika: Možda ću u zagrobnom životu ponovo da im predajem!

Planeta
To što sam preživeo je previše bolno da bi moglo da se podnese kada znam da se 200 njih vodi kao nestalo. Preuzimam punu odgovornost. Ja sam bio jedan od organizatora putovanja, napisao je Kang

Kang Min-Gju, nastavnik koji je trebao da brine o više stotina učenika na trajektu koji je potonuo nedaleko od obale Južne Koreje, izvršio je samoubistvo. Pogibija njegovih đaka bila mu je previše bolna, a iza sebe je ostavio i oproštajno pismo.

U svom poslednjem dirljivom pismu, Kang Min-Gju je napisao da se nada da će u zagrobnom životu ponovo postati nastavnik učenicima čija tela još nisu pronađena. Ovaj 52-godišnjak je pronađen mrtav nekoliko dana nakon što je on i 75 njegovih učenika uspelo da pobegne s trajekta Sevol koji je potonuo blizu južne obale.

Potvrđena je smrt 14 učenika, a 236 se vodi kao nestalo. Ronilačke ekipe su danas počele s izvlačenjem tela iz trajekta.Policija je pronašla Kanga kako visi s kaišom oko vrata na drvetu u subotu popodne ispred gimnazije gde su smeštene porodice žrtava. Policija je najpre saopštila da nije ostavio oproštajno pismo, ali je kasnije promenila iskaz i objavila delove pismo napisanog na dve stranice.

"To što sam preživeo je previše bolno da bi moglo da se podnese kada znam da se 200 njih vodi kao nestalo. Preuzimam punu odgovornost. Ja sam bio jedan od organizatora putovanja", napisao je Kang u pismu.

"Zapalite moje telo i prospite pepeo na mesto potonulog trajekta. Možda ću u zagrobnom životu ponovo biti nastavnik mojim učenicima", napisao je on. Njegovo telo je kremirano u pogrebnoj kući Jindo, a kasnije će se odrediti datum za prosipanje pepela.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...