Najnovije vesti

PORUKA SA TRAJEKTA SMRTI: Nađeno telo dečaka koji je prvi pozvao u pomoć: Spasite nas, brod tone
Foto: Reuters

Tuga u Južnoj Koreji

PORUKA SA TRAJEKTA SMRTI: Nađeno telo dečaka koji je prvi pozvao u pomoć: Spasite nas, brod tone

Planeta
06:06h
Učenik, identifikovan samo po prezimenu Čoi, pozvao je broj za hitne slučajeve 119 u 8.52 prošle srede, tri minuta pre nego što je posada trajekta Sevol poslala svoj prvi signal da je u opasnosti
1 / 4 Foto: Reuters

SEUL - Telo učenika srednje škole koji je prvi uputio poziv za pomoć sa južnokorejskog trajekta koji se prevrnuo pronađeno je danas na potonulom brodu.

Učenik, identifikovan samo po prezimenu Čoi, pozvao je broj za hitne slučajeve 119 u 8 sati i 52 minuta prošle srede, tri minuta pre nego što je posada trajekta Sevol poslala svoj prvi signal da je u opasnosti, prenela je agencija AFP.

Tajming slanja njegove strašne poruke "Spasite nas. Brod tone" izazvao je gnev zbog sporog reagovanja kapetana i članova posade trajekta kada je došlo do katastrofe.

Potvrđen broj žrtava je 162 dok se 140 i dalje vode kao nestali, a veruje se da su njihova tela ostala zarobljena u trajektu koj ise prevrnuo zbog još uvek ne razjašnjenih okolnosti.

Dečak koji je uputio prvi poziv za pomoć samo je jedan od 325 učenika iste srednje škole koji su bili na trajektu radi odlaska na ostrvo Džedžu.

Operateri 119 su Čoiju postavili niz pitanja o koordinatama trajekta i o broju ljudi na njemu, a zvaničnici su kasnije rekli novinarima da ga je hitna služba pomešala sa članom posade. Kapetan i 11 članova posade su u pritvoru i čekaju na podizanje optužnice.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...