BOSANSKO GRAHOVO: Parastos Gavrilu Principu u ponedeljak na groblju Mramorje
Foto: Wikipedia

100 godina od Velikog rata

BOSANSKO GRAHOVO: Parastos Gavrilu Principu u ponedeljak na groblju Mramorje

Planeta -
Na času istorije „slovo o Gavrilu“ besediće reditelj Emir Kusturica, saopštio je Organizacioni Odbor za pripremu obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata

BOSANSKO GRAHOVO - Organizacioni Odbor za pripremu obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata odlučio je da se 28. aprila 2014. godine na groblju Mramorje u Bosanskom Grahovu održi parastos Gavrilu Principu, njegovim roditeljima, sveštenicima Milanu i Iliji Bilbiji i svim Srbima poginulim u ratu 1914-1918 god.

Svetu arhijerejsku liturgiju i parastost predvodiće episkop bihaćko - petrovački Atanasije uz sasluženje drugih episkopa i sveštenika bihaćko - petrovačke eparhije.

Na času istorije „slovo o Gavrilu“ besediće reditelj Emir Kusturica, a pomenu i času istorije trebalo bi da prisustvuje i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U Program obeležavanja ove značajne godišnjice uvrštene su dve manifestacije - spomenuta u Grahovu, rodnom mestu Gavrila Principa – 28. aprila, i po Vidovdanu, 29. juna ove godine.

Događaj, planiran za 28. april, prevashodno je verskog karaktera, i u njegovoj pripremi učestvuju Srpska pravoslavna eparhija bihaćko-petrovačka i Sekretarijat za vere Vlade Republike Srpske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track