MI5 RASPISAO KONKURS: Tražimo agente za ruski jezik! Plata 30.000 funti!
Foto: AP

Dobra plata i mogućnost napredovanja

MI5 RASPISAO KONKURS: Tražimo agente za ruski jezik! Plata 30.000 funti!

Planeta -
Vaš posao će uključivati prevođenje teških audio i tekstualnih materijala. Slušaćete telefonske razgovore na ruskom i raditi sa presretnutim razgovorima, a vaši prevodi biće inkorporirani u istragu koju vodi tim, navodi se u oglasu

LONDON - Obaveštajna služba Velike Britanije MI5 raspisala je konkurs za analitičare ruskog jezika. Konkurs je otvoren do 12. maja ove godine, a u oglasu se navodi niz uslova koje treba ispuniti kako bi se dobila plata od 30.000 funti.

"Kao analitičar za ruski jezik bićete važan član istražnog tima. Vaš posao će uključivati prevođenje široke lepeze teških audio i tekstualnih materijala. Slušaćete telefonske razgovore na ruskom i raditi sa presretnutim razgovorima, a vaši prevodi biće inkorporirani u istragu koju vodi tim. Vaše poznavanje ruskog jezika omogućiće nam da napravima prave izbore kako bi smo pomogli čuvarima nacionalne bezbednosti", navodi se u konkursu.

Dodaje se da će kandidatovo poznavanje ruske kulture, istorije, politike, ideologije i ekonomije doprineti razumevanju informacija koje su prikupljene i omogućiti informisan pogled na potencijalne pretnje nacionalnoj bezbednosti, uključujući terorizam i špijunažu.

"Kako vaše iskustvo bude uvećavano, bićete sve uključeniji u istragu, radićete bliže sa kolegama iz šire obaveštajne mreže i prezentovati svoj rad drugim sekcijama agencije. Davaće te savete u kom pravcu usmeriti dalju istragu, a možete biti uključeni i u pružanju realističkog treninga našim terenskim agentima", navodi se u oglasu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track