Švajcarska škola odbila profesorku ruskog jer joj je zemlja agresivna, a predsednik laže!
Foto: Wikipedia

Nečuveno

Švajcarska škola odbila profesorku ruskog jer joj je zemlja agresivna, a predsednik laže!

Planeta -
Direktor Instituta "Isal" odbio aplikaciju Ruskinje jer ne zapošljava "profesore iz zemalja koje izazivaju građanski rat i čiji predsednik laže i zloupotrebljava međunarodne zakone"!

Škola u švajcarskom gradiću Nojšatelu odbila je da zaposli profesorku Ruskinju - zbog agresivne spoljne politike njene rodne Rusije!

Profesorka, koja se predstavila kao Svetlana, prijavila se da u aktivnostima posle časova podučava decu ruskom jeziku, piše britanski Gardijan. Ona je iz Moksve, ali godinama živi u Nojšatelu.

Bila je šokirana kad joj je stiglo pismo koje je potpisao Martin Frajburghaus, direktor Instituta "Isal". "Zahvaljujemo se na vašoj aplikaciji, ali naša filozofija je da ne zapošljavamo profesore iz zemalja koje izazivaju građanski rat (u Ukrajini) i čiji predsednik laže i zloupotrebljava međunarodne zakone. Želimo vam uspeh", bukvalno piše u pismu.

Direktor Martin Frajburghaus: Vladimir Putin laže! Foto Reuters
Direktor Martin Frajburghaus: Vladimir Putin laže! Foto Reuters

"Svi kojima sam pročitala pismo kažu da je apsurdno i nedopustivo", ispričala je profesorka švajcarskim medijima.

Direktor Frajburghaus je isprva rekao da nema ničeg rasističkog u odbijanju te profesorke i tu tvrdnju potkrepljuje činjenicom da je škola višenacionalna!

U međuvremenu se požalio da je školski sajt hakovan i da dobija preteće imejlove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track