(VIDEO) Ukrajinske snage uhapsile novinara Raše tudej Grejema Filipsa!
Foto: Facebook

Ucenjen i uhapšen

(VIDEO) Ukrajinske snage uhapsile novinara Raše tudej Grejema Filipsa!

Planeta -
Zbog objektivnog izveštavanja iz građanskog rata, ukrajinski nacionalisti ucenili su Filipsovu glavu na 10.000 dolara!

Ukrajinske snage uhapsile su britanskog novinara Grejema Filipsa, koji radi za ruski TV kanal Raša tudej!

Filips je samo poslednji u nizu novinara koje su ukrajinske snage bezbednosti uhapsile. Već danima Moskva insistira da Kijev pusti iz pritvora dvojicu novinara televizije LajFNjuz - Olega Sidjakina i Marata Sajčenka, s kojima niko nema kontakt od 18. maja.

Situacija s Filipsom je kritična jer su pripadnici fašističke organizacije "Desni sektor" ucenili njegovu glavu na 10.000 dolara!

Filips je uhapšen dok je radio u Marijupolju uspeo je da se javi redakciji i kaže da ga drže u kabini kod jedne blokade puta, da ga ispituju i da su mu oduzeli laptop.

Grejem Filips se od početka ukrajinske krize bori za otkrivanje istine o građanskom ratu u toj zemlji i protiv satanizacije Rusije. Nedavno je demantovao pisanje Njujork tajmsa o navodnih 40.000 ruskih vojnika koji terorišu stanovništvo Marijupolja, gradića na istoku Rusije.

Grejem Filips je takođe u nisu snimaka, fotografija i izveštaja u više navrata raskrinkao akcije fašista "Desnog sektora" i pripadnika drugih nacionalističkih grupa u Ukrajini.

http://www.youtube.com/watch?v=rSGU_t_N-Gg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track