SUDAR VOZOVA U INDIJI: 40 mrtvih i najmanje 100 povređenih!
Foto: Reuters

Stravična nesreća

SUDAR VOZOVA U INDIJI: 40 mrtvih i najmanje 100 povređenih!

Planeta -
Šest vagona je od siline udarca iskočilo iz šina, a spasioci nastoje da izvade putnike iz smrskane olupine

LAKNAU - Broj poginulih u današnjem sudaru vozova na severu Indije se udvostručio na 40, saopštila je policija federalne države Utar Pradeš, dodajući da je najmanje stotinu ljudi povređeno.

U mestu Sant Kabir Nagar brzi putnički voz je naleteo na teretni koji je stajao u železničkoj stanici. Predstavnici lokalnih vlasti kažu da mašinovođa, kada je ispred sebe ugledao teretni voz, nije uspeo da ukoči putnički voz koji je bio u punoj brzini.

Šest vagona je od siline udarca iskočilo iz šina, a spasioci nastoje da izvade putnike iz smrskane olupine.Vozovi se preusmeravaju na druge koloseke kako ne bi naleteli na uništenu kompoziciju. Vlasti tragaju za otpravnikom stanice koji je nestao posle nesreće.

Novi premijer Indije Naredndra Modi koji treba danas da položi zakletvu i stupi na dužnost, izjavio je preko Tvitera saučešće porodicama poginulih. Indija ima jednu od najvećih železničkih mreža na svetu, a dnevno se u 11.000 vozova prevezu 23 miliona putnika.

Međutim, nesreće su česte, uglavnom zbog lošeg održavanja i ljudskih grešaka.Ovog meseca, takođe u Utar Pradešu, u dva udesa putničkih vozova je poginulo više od 30 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track