RADNA AKCIJA: Dodik zavrnuo rukave i čisti Doboj i Šamac posle poplava
Foto: Beta

Pomoć poplavljenima

RADNA AKCIJA: Dodik zavrnuo rukave i čisti Doboj i Šamac posle poplava

Planeta -
Brigade studenata iz Foče, Istočnog Novog Sarajeva, Pala, Milića, Zvornika, Bijeljine i Banjaluke postrojene su jutros ispred zgrade Centra javne bezbednosti Doboj

BANJALUKA - Studenti univerziteta u Istočnom Sarajevu i Banjaluci učestvuju u velikoj radnoj akciji čišćenja Doboja i Šamca, posle poplava, a s njima i Milorad Dodik.

Brigade studenata iz Foče, Istočnog Novog Sarajeva, Pala, Milića, Zvornika, Bijeljine i Banjaluke postrojene su jutros ispred zgrade Centra javne bezbednosti Doboj, čemu je prisustvovao i predsednik RS.

Studentima su se priključili i članovi radne brigade CJB Doboj.

"U Doboju će ostati deo brigada, dok će ostale ići u Šamac. Svim studentima biće obezbeđen prevoz, rukavice, maske, hrana i voda. Akcija će trajati jedan dan, ali će se, po potrebi, u narednim danima organizovati i nove studentske akcije u područjima ugroženim poplavama", rekao je predsednik Kriznog štaba Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Aleksandar Glavaš.

On je dodao da su studentsku radnu akciju organizovali krizni štabovi univerziteta u Istočnom Sarajevu i Banjaluci, u saradnji s Unijom studenata RS, a u koordinaciji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srpske.

"Studenti su u svakom trenutku spremni da odgovore na poziv svake institucije i da pomognu u čišćenju područja ugroženih poplavama, kao i u dostavljanju humanitarne pomoći", poručio je Glavaš, a prenela RTRS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track