U STARO GVOŽĐE: Olupina luksuzne Konkordije, biće uništena u tri faze

Nema joj pomoći

U STARO GVOŽĐE: Olupina luksuzne Konkordije, biće uništena u tri faze

Planeta -
Ta operacija, koju će voditi američko-italijanski konzorcijum, koštaće 100 miliona evra. Operacija će se sprovoditi u tri faze i trajaće godinu dana. Najmanje 100 radnika biće angažovano na tom projektu

RIM - Luksuzni brod Konkordija, čija se olupina i dalje nalazi kod italijanskog ostrva Điljo u Toskani, gde se nasukao posle brodoloma 2012. godine, biće uništena u julu, saopštio je danas brodovlasnik Kosta.

Olupina broda biće uništena 20. jula u luci Đenove. Konkordija, koja se i dalje nalazi nasukana kod luke Điljo, biće osposobljena da pluta i pomoću remorkera će biti prevezena 280 kilometara do Đenove.

Ta operacija, koju će voditi američko-italijanski konzorcijum, koštaće 100 miliona evra. Operacija će se sprovoditi u tri faze i trajaće godinu dana. Najmanje 100 radnika biće angažovano na tom projektu.

Putnički luksuzni kruzer Kosta konkordija nasukao se na stenu i prevrnuo u noći 13. januara 2012. kod ostrva Điljo, u Toskani, jer se previše približio obali u nameri da "pozdravi" stanovnike ostrva. U toj nesreći poginule su 32 osobe. Na brodu je bilo 4.229 putnika i članova posade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track