TEMA UKRAJINA: Rusija sazvala vanrednu sednicu Saveta bezbednosti UN!
Foto: AP

Situacija izmiče kontroli

TEMA UKRAJINA: Rusija sazvala vanrednu sednicu Saveta bezbednosti UN!

Planeta -
Ruska misija saopštila je da se u rezoluciji takođe traži hitan početak pregovora za okončanje nasilja. Istok Ukrajine je već nedeljama zahvaćen oštrim sukobima ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika

UJEDINJENE NACIJE - Rusija je danas zakazala vanrednu sednicu Saveta bezbednosi UN na kojoj će predložiti rezoluciju s pozivom za hitan prekid vatre u Ukrajini.

Rusija predsedava Savetu bezednosti u junu. Misija Rusije u UN je saopštila da će sednica biti održana u ponedeljak posle podne.

Ruska misija saopštila je da se u rezoluciji takođe traži hitan početak pregovora za okončanje nasilja. Istok Ukrajine je već nedeljama zahvaćen oštrim sukobima ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika.

Održan sastanak NATO-Rusija

Ambasadori 28 zemalja NATO-a sastali su se u Briselu s ruskim kolegom prvi put od pripajanja Krima Rusiji, što je dovelo do zaošstravanja odnosa Moskve i tog vojnog saveza. Savet NATO-Rusija održao je dvočasovni sastanak danas u sedištu Alijanse u Briselu, na zahtev ambasadora Rusije Aleksandra Gruška, rekla je portparolka NATO-a Oana Lungesku.

Na tom "formalnom" sastanku nisu donete nikakve "odluke". Ovaj sastanak prvi je takav susret od 1. aprila, od kako je NATO, posle pripajanja Krima, odlučio da obustavi praktičnu saradnju s Rusijom, ali ne i politicki dijalog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track