HAOS U BANJALUCI: Pljuvanje, vređanje i tuča u Skupštini Srpske!

Rasprava o poplavama

HAOS U BANJALUCI: Pljuvanje, vređanje i tuča u Skupštini Srpske!

Planeta -
Miladin Stanić, poslanik SDS, zapretio je i fizički nasrnuo na Sinišu Dodika, poslanika SNSD, pokušao da ga uhvati za odelo i pljune, a nekoliko minuta kasnije u skupštinskoj sali udario nogom poslanika SNSD Milana Kovača jer mu je dobacio da simiri strasti

BANJALUKA - Miladin Stanić, poslanik SDS, izazvao je danas incident u holu Narodne skupštine Republike Srpske, kad je po izlasku iz sale fizički nasrnuo na Sinišu Dodika, poslanika SNSD-a, naočigled brojnih svedoka i novinara,

Stanić je zapretio Dodiku zbog ranije rasprave u skupštine, da bi ga u jednom trenutku pokušao uhvatiti za odelo i, na sveopštu nevericu, pljunuo u njegovom pravcu. Brzom reakcijom ostalih poslanika, koji se zatekli u holu, sprečen je veći incident.

Da stvar bude gora, samo nekoliko minuta posle toga, Stanić je izazvao novi incident, pošto je u skupštinskoj sali, poslije kraće rasprave, udario nogom poslanika SNSD-a Milana Kovača. Razlog je bio taj što mu je Kovač u prolazu dobacio da treba da smire strasti i "spuste" uzavrelu skupštinsku temperaturu..

Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da o ponašanju pojedinih opozicionara, ali i onih koji su na vlasti treba da sude građani, a o komentarima koji dolaze na račun žena u Narodnoj skupštini neka sude majke, bake, sestre, ćerke i supruge.

"Mi nismo došli ovde da radimo po dnevnom redu koji diktira opozicija, već da radimo po dnevnom redu koji znači doneti deset zakona koji će biti u funkciji obnove Republike Srpske ili stvaranja pretpostavki da ozbiljno uđemo u taj proces", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon vanredne sednice Vlade Republike Srpske, koja je održana u parlamentu Srpske.

Vlada Srpske odlučila je da se žene iz Vlade vrati u parlament Srpske i da rade na predloženim mjerama Vlade za saniranje posledica poplava u Srpskoj.

Ona je rekla da će se Vlada Srpske truditi da doprinese da se što pre dođe do rešenja, da se konačno radi na predloženim merama i analizira šta je dobro, a šta nije, jer to očekuju građani.

Cvijanovićeva je rekla da kiša ponovo pada i da ima dosta ljudi koji su nezbrinuti i nemaju gde da se vrate, a Vlada računa da će im predloženim merama to i omogućiti. Ona je rekla da stiče utisak da je opozicija upravo i nervozna zbog takvih stvari.

Cvijanovićeva je rekla da Vlada nije zainteresovana da politički profitira, već je zainteresovana da građani dobiju pomoć od 5.000 KM, a svako ko ima mogućnosti da izdvoji više dobro je došao. Ona je podsetila da je tražila izvinjenje od poslanika SDS-a Miladina Stanića da bi se žene vratile u parlament Srpske i nastavile da rade, ali očigledno da postoji više razloga zbog kojeg neće dođi do tog izvinjenja.

Poslanici Srpske demokratske stranke (SDS) negiraju odgovornost samo svog poslanika Miladina Stanića za današnji fizički incident s poslanicima SNSD-a u Narodnoj skupštini RS.U odbranu poslanika SDS-a Miladina Stanića, za koga su SNSD-ovci rekli da je u toku skupštinske pauze fizički napao poslanike SNSD-a Milana Kovača i Sinišu Dodika, ističu da je sam Stanić već duže vreme bio izložen pretnjama i vređanju od pojedinih parlamentaraca vladajuće stranke.

Siniša Dodik i Milan Kovač, poslanici SNSD-a, nazvali su "najobičnijim lažima" tvrdnje poslanika SDS-a Miladina Stanića o tome da nije tačno da ih je jutros napao u skupštinskom holu.U prvoj reakciji nakon napada, Stanić je ustvrdio da "nije bilo nikakvog fizičkog obračuna", i da je jedina istina da su ga Kovač i Dodik psovali.

Međutim, Dodik i Kovač su u zajedničkoj izjavi ponovili da su bili napadnuti, ističući da njihove tvrdnje mogu da potvrde brojni svedoci, koji u se u to vreme zatekli u skupštinskom holu, ali i mnogobrojne TV ekipe koje su pratile današnju sednicu parlamenta.

- Taj čovek je fizički nasrnuo na nas bez ikakvog povoda, i, što je najgore, nastavlja bezočno da laže tvrdeći da to nije uradio - rekao je Dodik, odbacujući tvrdnje da je Staniću uputio bilo kakvu psovku.

Istovremeno, Kovač je rekao da pretpostavlja da se Stanić odlučio da laže u vezi ovog incidenta kako bi opravdao svoje divljačke ponašanje.

- Uostalom, kamere su sve snimile tako da nije nikakav problem utvrditi ko ovde govori istinu - naveo je Kovač.

( Nezavisne novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track