(FOTO) DRAMA IZNAD BALTIKA: Putin poslao naoružane avione, Britanci podigli lovce!
Foto: RAF Facebook

Opet čarke u vazduhu

(FOTO) DRAMA IZNAD BALTIKA: Putin poslao naoružane avione, Britanci podigli lovce!

Planeta -
Podignuti su lovci tipa "tajfun" a uočena su četiri suhoja Su27, po jedan berijev A50 i bombarder tipa tupoljev Tu22 "bekfajer". Identifikovan je i transportni antonov An26, a svi su navodno obavljali rutinske letove
1 / 2 Foto: RAF Facebook

Nekoliko aviona britanskog ratnog vazduhoplovstva (RAF) u utorak je angažovano na presretanju najmanje šest ruskih lovaca i jednog transportnog aviona koji su leteli međunarodnim vazdušnim prostorom nad Baltičkim morem, dosta blizu teritorije trii baltičke države, inače članica NATO.Podignuti su lovci tipa "tajfun" a uočena su četiri suhoja Su27, po jedan berijev A50 i bombarder tipa tupoljev Tu22 "bekfajer". Identifikovan je i transportni antonov An26, a svi su navodno obavljali rutinske letove.

Foto: RAF
Foto: RAF

"Ruske letelice smo držali pod nadzorom. Ispratili smo ih izvan područja u kom su leteli", stoji u saopštenju RAF.

RAF je objavio i nekoliko fotografija iz vazduha, na kojima se vide neki od uočenih ruskih aviona.NATO je zbog situacije u Ukrajini proteklih meseci pojačao svoju prisutnost na Baltiku, s obzirom da su tri članice tog vojnog saveza, nekadašnje sovjetske republike izrazile bojazan da bi Rusija mogla krenuti i na njih kao što je krenula na delove Ukrajine.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track