DA UŽIVA DUŠA I TELO: Ovo su 15 najlepših gradova na vodi!

Svet na dlanu

DA UŽIVA DUŠA I TELO: Ovo su 15 najlepših gradova na vodi!

Planeta -
Ovih 15 gradova fokusirali su svoju kulturu i estetiku na mora, okeane, jezera i kanale na kojima se nalaze i zbog toga su postali prepoznatljivi u celom svetu
1 / 15

Mnogi veliki gradovi sveta nalaze se u blizini vodenih površina, ali neki svoju lokaciju koriste bolje od ostalih. Ovih 15 gradova fokusirali su svoju kulturu i estetiku na mora, okeane, jezera i kanale na kojima se nalaze i zbog toga su postali prepoznatljivi u celom svetu.

Pogledajte najlepše gradove na vodi:

Venecija

Kanali, raskošne palate i neobičan ambijent učinili su Veneciju jednim od najprimamljivijih gradova na vodi.

Bergen

Drugi najveći grad u Norveškoj mami posetioce zanimljivim drvenim kućicama, lukom i predivnim planinama.

Amsterdam

Prestonica Holandije odlična je destinacija za šetnje pored živopisnih kanala. U sunčanim danima divno je sedeti u bašti nekog od brojnih kafića na vodi i uživati u popodnevnoj kafi.

Sidnej

Posetioci vole Sidnej zbog predivnih plaža, ali i mnoštva kulturnih dešavanja. Obavezno posetite sidnejsku zgradu Opere.

San Francisko

Zaštitni znak ovog grada, Golden Gejt most, nudi prelep pogled na zaliv, a možete ga posmatrati i sa nekog od vidikovaca istoimenog parka.

Brajton

Turisti odlaze u Brajton radi dobrog provoda, ali je odlično mesto i za odmor.

Stokholm

Stokholm ima bezbrojna ostrva, koja privlače mnoge turiste. Prednost dajte Gamla Stanu, kako biste istražili zanimljive male trgove “načičkane” kafićima i zanimljivim srednjevekovnim građevinama.

Hong Kong

Grandiozne građevine ovog grada i kosmopolitski duh, čine Hong Kong jednim od najlepših gradova na vodi.

Baltimor

Ogromna luka i živopisno srce grada, čine Baltimor omiljenom destinacijom među turistima koji posećuju SAD. Obavezno prošetajte Čarlsovom ulicom, kako biste istražili Iner Harbur, glavnu “magistralu” Baltimora. Možete iznajmiti jedrilicu, ili brodić, ali i posetiti veliki Nacionalni akvarijum.

Vankuver

Prirodne lepote ovog grada su daleko čuvene. Vankuver uspešno balansira između očuvanja životne sredine i negovanja urbanog duha.

San Sebastijan

Smešten na plaži u obliku školjke na severu Španije, San Sebastijan je postao jedno od najpopularnijih odmarališta u Evropi. Šetajte peščanom plažom La Konča ili putujte na zapadnu stranu zaliva, kako biste posetili Monte Igueldo.

Lisabon

Šarene fasade, luka puna života, kaldrmisane ulice, fantastičan pogled na more… Lisabon je jedinstven.

Rio de Ženeiro

Rio je čuven po plažama, karnevalima i odličnoj kuhinji. Posetioci mogu da istraže neku od 23 plaže ili krenu u suprotnom smeru – ka planinama.

Nju Orleans

Ovaj lučki grad zadržao je jedinstvenu kulturu i karakter, koje ne možete doživeti nigde drugo na svetu.

Kejptaun

Nema mnogo gradova takve poglede na planine i more kao Kejptaun. Ovaj južnoafrički grad možda najlepše izgleda iz kabine žičare koja vodi do Stone planine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track