IPAK NIJE JETI: DNK analiza pokazala da su dlake medveda i vuka!
Foto: Youtube

Ne odustaju

IPAK NIJE JETI: DNK analiza pokazala da su dlake medveda i vuka!

Planeta -
Mislio sam da postoji pet odsto šanse da nađemo uzorak nekakvog neandertalca ili jetija i dodao da činjenica da nijedan od ovih uzoraka ne pripada jetiju, ne znači da neki sledeći neće

LONDON - Legenda o postojanju bigfuta i himalajskog jetija pretrpela je danas udarac pošto je DNK analiza navodnih dlaka ovih mitskih bića pokazala da se radi o dlakama ovozemaljskih stvorenja kao što su medvedi, vukovi, krave i rakuni.

Do ovakvog rezultata došli su istraživači sa Univerziteta u Oksfordu i Muzeja zoologije u Lozani, pošto su analizirali 30 uzoraka tobožnje kose bigfuta i jetija, legendarnih majmunolikih stvorova za koje se tvrdi da lunjaju po Himalajima.

Istraživači iz Lozane i sa Oksforda su 2012. godine uputili otvoreni poziv muzejima, naučnicima i pobornicima postojanja jetija i bigfuta da im dostave dokaze postojanja ovih bića. Rezultati istraživanja o bigfutu, jetiju i "drugim anomaličnim primatima" objavljeni su danas na internetu, u onlajn magazinu Zapisnici kraljevskog društva B (Proceedings of the Royal Society).

"Mislio sam da postoji pet odsto šanse da nađemo uzorak nekakvog neandertalca ili jetija", rekao je vođa istraživačke ekipe Brajan Sajks (Bryan Sykes) sa Univerziteta Oksford.

"Činjenica da nijedan od ovih uzoraka ne pripada jetiju, ne znači da neki sledeći neće", rekao je Sajks.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja