Najnovije vesti

Snouden podneo zahtev za produženje azila u Rusiji
Foto: Ap

Na godinu dana

Snouden podneo zahtev za produženje azila u Rusiji

Planeta
Procedura je veoma jednostavna ako građanin neke zemlje želi da živi u Rusiji. U ovom slučaju govorimo o Snoudenu, tako da smo podneli dokumenta za dobijanje privremenog azila, rekao je njegov advokat

MOSKVA - Odbegli američki obaveštajac Edvard Snouden podneo je zvaničan zahtev za produženje azila u Rusiji na godinu dana, izjavio je danas njegov advokat Anatolij Kučerena.

 

Snouden, bivši saradnik NSA, dobio je azil u Rusiji u avgustu prošle godine, nakon što je uzdrmao američki obaveštajni establišment objavljivanjem niza poverljivih informacija o masovnoj špijunaži u SAD i američkom nadgledanju Internet i telekomunikacionih podataka širom sveta.

 

Kako je potvrdio Kučerena, Snoudenu azil ističe 31. jula, prenosi kanal Raša tudej.

 

"Procedura je veoma jednostavna ako građanin neke zemlje želi da živi u Rusiji. U ovom slučaju govorimo o Snoudenu, tako da smo podneli dokumenta za dobijanje privremenog azila", rekao je Kučerena.

 

On, međutim, nije rekao da li će Snouden tražiti dozvolu za boravak u Rusiji sa drugačijim statusom, odnosno rusko državljanstvo.

 

"Odluka je sada na Saveznoj službi za migraciju", odgovorio je Kučerena na pitanje koji će status Snouden dobiti.Ruske migracione vlasti nisu se još oglasile povodom Snoudenovog zahteva za azil, prenose mediji.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...