PROTEST MAJKI: Porošenko, vrati nam sinove i pošalji u rat decu bogataša!
Foto: Printscreen RT

Ukrajinski grđanski rat

PROTEST MAJKI: Porošenko, vrati nam sinove i pošalji u rat decu bogataša!

Planeta -
Više od 200 žena traži da se pod hitno obavi rotacija trupa i da se njihovi sinovi i muževi vrate kućama posle višenedeljnog ratovanja

KIJEV - Majke, sestre i supruge ukrajinskih vojnika koji su poslati u ofanzivu protiv stanovništva na jugoistoku Ukrajine protestovale su danas ispred kancelarije predsednika zemlje Petra Porošenka tražeći njihov povratak.

Više od 200 žena traži da se pod hitno obavi rotacija trupa i da se njihovi sinovi i muževi vrate kućama posle višenedeljnog ratovanja.

Jedna od žena izjavila je za Rašu tudej da su u rat poslati obični regruti iz siromašnih porodica, često sa samo jednim roditeljem, ali da sinovi visokih funkcionera nisu obukli vojničke čizme.

http://www.youtube.com/watch?v=Qv0jWHaA1eQ

"Zašto uzimaju decu kao što je moj sin? Uzimaju sinove samohranih majki, jedince ili tamo gde ih je dvoje. Ne uzimaju decu iz bogatih porodica. Nema tamo nijednog funkcionerskog sina", ogorčena je jedna majka.

Ovo nije prvi put da majke vojnika organizuju proteste. Krajem juna održan je masovni protest majki u Žitomiru, a kolona demonstranata bila je 20 km dugačka.

Majke i supruge ukrajinskih vojnika kažu da njihovi najmiliji žive u užasnim uslovima i da zavise od milosti sponzora umesto da ih hrani država.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track