BAKSUZNI BROJ: Malezija erlajnz ukida broj leta MH17 kao što je ukinula MH370!
Foto: AP

Brojke smrti

BAKSUZNI BROJ: Malezija erlajnz ukida broj leta MH17 kao što je ukinula MH370!

Planeta -
Drugi put u četiri meseca Malezija ukida broj leta; prvi put ukinuti su kodovi MH370 i MH371 posle misterioznog nestanka aviona na letu Kuala Lumpur-Peking MH370 sa 239 putnika i članova posade

KUALA LUMPUR - Avio-prevoznik "Malezija erlajnz" saopštio je da ukida broj leta MH17 u znak poštovanja prema 298 ljudi koji su poginuli na toj liniji kada se avion srušio iznad istočnog dela Ukrajine.

Novi broj leta na liniji Amsterdam-Kuala Lumpur od 29. jula biće MH19, preneo je AFP.

"Zbog nedavnog incidenta, broj leta Amsterdam-Kuala Lumpur MH17 biće povučen u znak počasti prema posadi i putnicima", saopštio je malezijski nacionalni avio prevoznik.

"Nema nikakvih izmena u broju naših aviona koji će saobraćati i mi ćemo nastaviti sa svakodnevnim letovima između Amsterdama i Kuala Lumpura", dodaje se u saopštenju.

"Naše misli i molitve su uz porodice naših kolega i putnika na letu MH17", navedeno je u saopštenju.

Veruje se da je avion na letu MH17 oboren raketom zemlja-vazduh iznad istočnog dela Ukrajine.

Malezija je drugi put u četiri meseca povukla jedan broj leta. Prvi put, povučeni su kodovi MH370 i MH371 (kodovi za odlazak i povratak), nakon što je 8. marta nestao pod nerazjašnjenim okolnostima avion na letu Kuala Lumpur-Peking MH370 sa 239 putnika i članova posade.Sudbina tog aviona ostala je nepoznata, njegovi ostaci nisu pronađeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja